În sfârșitul de săptămână ce a trecut pompierii au fost chemați în nu mai puțin de 66 de misiuni. În aceste misiuni au participat în mod special subunitățile de intervenție ale ISU ARAD.

Astfel au fost stinse șase incendii, modulele SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale în 56 de cazuri, iar pe lângă au mai fost executate alte patru diferite misiuni.

Pentru stingerea incendiilor au intervenit subunitățile din Gurahonț, Birchiș și Detașamentul de Pompieri Arad.

Garda de intervenție Gurahonț a intervenit în localitatea Tărmure pentru stingerea unui incendiu la un depozit de baloți de paie, în aer liber. Intervenția a durat aproximativ 5 ore, au ars aproximativ 1000 de baloți de paie.

Într-o altă misiune au intervenit cei de la Garda de intervenție Birchiș. Aceștia au avut de stins un incendiu de cauciucuri uzate și alte deșeuri lemnoase în localitatea Săvârșin. Incendiul se manifesta pe aproximativ 300 mp. cu posibilitatea de propagare la construcții și a fost stins în aproximativ două ore.

Detașamentul de Pompieri Arad a executat patru misiuni de stingere, la trei imobile și la in depozit de fân în aer liber în localitatea Mănăstur.

Duminică dimineață, două echipaje de stingere, un echipaj SMURD și unul descarcerare a intervenit pentru stingerea unui incendiu într-un bloc de locuințe. În momentul sosirii forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat și violent, cu degajări mari de fum în baie, cu posibilitatea de propagare la întreg apartamentul și la apartamentele învecinate.

La fața locului a fost găsită o persoana, femeie, locatar al apartamentului care prezenta ușoară intoxicație și atac de panică. Echipajul SMURD i-a acordat îngrijiri medicale la fata locului, iar incendiul a fost stins în limitele găsite fără a se propaga la celelalte camere sau apartamente.

Recomandările redacției