Alexandru Pop a trecut printr-o perioadă grea în ultima lună. După penalty-urile ratate cu Snagov și Poli Iași (la loviturile de departajare) și-a intrat rău în joc cu Baloteștiul, atacantul a fost lăsat în afara lotului pentru deplasarea UTA-ei la Târgu Jiu.
Intrat repede pe gazon în locul accidentatului Matei, fostul golgheter al Brăilei a înscris de două ori cu Metaloglobus, un posibil punct de plecare pentru revirimentul său. „Cred că m-am revanșat față de domnul Popa cu aceste goluri, țelul meu a fost să intru și să îmi fac cât mai bine treaba. Nu am mai avut o perioadă atât de grea de când joc fotbal, cum a fost cea de acum când am ratat cele două penalty-uri. Forma mea slabă a fost motivul pentru care nu am făcut deplasarea la Târgu Jiu, dar după aceste două goluri am altă încredere, alt moral” a declarat Pop după confruntarea cu bucureștenii.
UTA a evoluat într-un 4-4-2 timp de 70 de minute, după ce lui Matei i-a recidivat accidentarea și a fost înlocuit cu Pop. Schimbarea a dat roade și a provocat, oarecum, scorul fluviu din partida cu trupa din Capitală. „Personal îmi place formula cu încă un atacant lângă mine, dar cred că ne-am expune prea tare dacă am juca așa în fiecare meci. De aceea, «Mister» preferă alt sistem, iar noi ne conformăm, nu e nicio problemă” spune „vârful” clujean.
Pe lângă Pop, de la Dacia Unirea Brăila a mai sosit în această vară și Paul Cubleșan, și el marcator al unei „duble” miercuri. „Paul a trecut și el printr-o perioadă mai grea, dar este un jucător care mai are multe de spus în fotbal. Mă bucur pentru el, la fel cum mă bucur și pentru mine. Cred că ambii am reușit să trecem peste dificultăți” mai crede atacantul de 25 de ani.
Chiar marți, Ionuț Popa sublinia faptul că se așteaptă altceva de la Alexandru Pop și tocmai de aceea nu l-a inclus în lotul pentru Târgu Jiu. Miercuri, după „dubla” elevului său, dar ale celor ale lui Cubleșan și D. Popa, jucători aflați și ei la un moment dat într-un con de umbră, Mister” și-a explicat pretențiile. „În general, eu sunt supărat doar pe jucătorii buni, pe cei slabi îi lași în plata Domnului. Mai departe depinde de ei cum vor răspunde, cum a fost cazul lui Pop azi, dar și al altora. Cubleșan a marcat și el două goluri, dar a mai avut vreo cinci ocazii singur. Dar, la
6-1 nu mai am ce să comentez, bravo lor. Și David Popa trebuie să joace bine, asta e datoria jucătorilor, nu văd cine îi ține blocați. Cine joacă bine intră pe teren și meciurile următoare, cine nu…”
După reușitele cu Metaloglobus, Alex Pop a ajuns la cota patru goluri în tricoul „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției