UTA s-a revanșat după eșecul din runda inaugurală și a învins-o cu 4-2 pe Farul Constanța într-un meci pe care l-a avut mereu în mână. Arădenii au deschis scorul rapid la revenirea pe „Motorul” în varianta sa sintetică și cu aproape 2000 de oameni în tribune și au bifat un prim succes în noua stagiune a ligii secunde.

„Roș-albii” au dominat clar partida de la un capăt la altul, iar Ionuț Popa a fost în mare parte mulțumit de cum au decurs lucrurile. „A fost o partidă în care noi am fost vioara întâi în în care am ratat foarte mult, așa cum s-a întâmplat și în repriza a doua de la București. De data aceasta, am reușit să înscriem patru goluri, dar puteam fără probleme să mai dăm încă patru sau cinci. Din păcate, am luat și două goluri pe niște greșeli impardonabile. La primul dintre ele, băieții au încercat o combinație nepermisă la marginea careului, iar la al doilea,  Benga a greșit pentru că s-a lăsat jos. Mi-a spus după meci că a auzit pe cineva strigând <<Las-o!>> și a crezut că era Orlic, dar, până la urmă, a lăsat-o unui adversar. M-a bucurat faptul că am reușit să înscriem imediat după ce am primit goluri, dar și că echipa a avut o posesie plăcută, lumea aplauda ieșirile din apărare. Am pasat mult, am jucat repede, dar, din păcate, nu stăm bine la finalizare. Este plăcut că echipa vrea să joace, dar de multe ori jocul și ocaziile sunt uitate și rămâne doar rezultatul. Sper ca pe viitor să fim mai concentrați și mai pragmatici”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” după confruntarea de azi.

După cum anticipam, galeria nu a mai făcut notă discordantă de restul spectatorilor utiști, iar singurele trivialități le-a strigat la adresa principalului partid de la Guvernare.  „Atmosfera este creată de jucători și suporterii adevărați, iar astăzi tot stadionul a încurajat echipa. Felicit galeria când face lucruri frumoase”, a fost scurtul comentariu al lui „Mister”.

După cum bine se știa, gazonul a fost un impediment pentru ambele echipe, dar experimentatul tehnician speră că situația se va îmbunțăți odată cu ieșirea din vară. „Este sufocant să joci pe un asemenea teren, este îngrijorător că unii jucători care au făcut alunecări au arsuri și răni din cauza suprafeței. Dar ,sperăm că această problemă să se va rezolva dacă nu va mai fi atât de cald.  Antrenamentele pe sintetic sunt foarte obositoare, cred că vom mai face doar unul, maxim două, pe săptămână și acestea doar înaintea meciurilor de acasă. Acum toți jucătorii stau cu picioarele în apă rece cu gheață”, a mai punctat Ionuț Popa.

FOTO: UTA Media Design

Recomandările redacției