UTA se deplasează la Constanța în ultima etapă a anului 2018, pentru duelul cu SSC Farul, echipă aflată în acest moment pe locul 16, retrogradabil. E o confruntare de tradiție în fotbalul românesc, care – probabil – se va repeta și la anul în eșalonul secund și asta pentru că arădenii nu mai au șanse de promovare, iar „marinarii” ar trebui să supraviețuiească și ei fără mari probleme în final.
Echipa antrenată de Ionuț Popa vine după trei meciuri fără înfrângere, în timp ce trupa de pe Litoral s-a întors fără puncte din „dubla” de la Timișoara, cu Ripensia și ACS Poli. „După părerea mea, Farul a pierdut nedrept cele două partide disputate la Timișoara, la Ripensia a luat gol la ultima fază, iar la ACS Poli au pierdut
3-0, dar au avut patru ocazii rarisime, în genul celor avute de noi cu Daco-Getica și au dat și două bare. Este o echipă care de la mijloc în sus stă foarte bine. În plus, acasă a dat foarte multe goluri, 3 Mioveniului, 5 celor de la Luceafărul, e o echipă care joacă avântat, cu câțiva jucători străini foarte buni. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, căci prima și ultima etapă sunt foarte greu de gestionat de un antrenor. La prima etapă jucătorii nu sunt complet pregătiți ca formă sportivă, iar la ultima etapă te gândești mereu la vacanță”, a explicat experimentatul tehnician al „roș-albilor”.
Pe bancă, la Constanța, vor sta poate cei mai experimentați antrenori din Liga a II-a, cu un istoric bogat la capitolul meciuri directe. „Grigoraș este prietenul meu, am fost în ipostaze interesante de-a lungul timpului. La Iași, el a venit după mine, la Timișoara eu am venit după el. Nu pot să spun despre un antrenor că e bun sau slab, sunt alte criterii la mijloc. După părerea mea, este un antrenor cu multă experiență, un antrenor valoros. Ne cunoaștem de mult timp, ne-am duelat în multe aspecte, cu echipe diferite, încă de când era antrenor la Onești”, a precizat tehnicianul UTA-ei, completat fiind de rivalul său de pe banca constănțenilor: „Nu mi-am făcut o statistică din meciurile mele cu Ionuț Popa, dar suntem doi antrenori cu experiență în Liga I, care ne-am întâlnit de multe ori. Nu are nici o importanță cine are bilanțul pozitiv, ci doar ce se va întâmpla în teren, sâmbătă.
Și Petre Grigoraș știe ce fel de adversar vor avea elevii săi sâmbătă, pe arena „Municipală” din Constanța. „UTA e o echipă grea, care a câștigat foarte multe puncte în deplasare, după evoluții bune. Au jucători va­loroși. La început au avut și un obiectiv îndrăzneț, ușor-ușor
s-au reorientat și au întinerit echipa destul de mult. Au un antrenor extrem de experimentat și sunt convins că vom avea o partidă mai mult decât dificilă. E ultimul meci din acest an și e clar că ne dorim o victorie. Pe teren propriu am avut evoluții și rezultate bune, sperăm să fie așa și sâmbătă, dar e extrem de dificil. Am încredere că jucătorii nu se vor gândi la Moș Crăciun încă, vor avea destul timp să o facă după meci”, a menționat tehnicianul de 54 de ani al „alb-albaștrilor”.
Din tabăra Farulului vor absenta Alexandru Grigoraș și Roumadi, ambii accidentați, în timp ce arădenii nu vor conta pe Manea (sezon terminat pentru ruptură de ligamente încrucișate), și Oprea (motive de ordin tehnico-tactice).
În tur, UTA a învins cu 4-2, prin golurile marcate de Rus, Copaci (2) și Vădrariu, plecat între timp de la Arad. Pentru SSC Farul au înscris Tudorică și Doumbia. Confruntarea din cadrul rundei cu numărul 21 a Ligii a II-a începe sâmbătă, la ora 11,30 și se va vedea și pe micile ecrane, la Digi Sport1, Telekom Sport și Look TV.
Formații probabile:
UTA: Orlic – R. Iuga, El Hasni, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Costin, Miculescu, Stahl – Rus.
Farul: M. Popa – Doumbia, Dombrovschi, Sabangeanu, M. Tudorică – Zamfir, M. Fotescu, G. Păun, Iani – N. Moise, Jallow.

Recomandările redacției