vanpersÎn grupa D, se anunță o seară cu „dueluri” importante, poate decisive, în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Primele patru formații din clasamentul grupei se „războiesc” între ele, iar cine câștigă poate lua o serioasă opțiune pentru ocuparea unuia dintre cele două locuri câștigătoare. Dacă la Istanbul se joacă Turcia – Ungaria, „tricolorii” se iau la trântă cu favorita grupei, chiar la ea acasă. Optimismul în tabăra României e moderat după prestația modestă de la Budapesta, unde doar norocul providențial al selecționerului a salvat un punct pentru Mutu et. comp.
Olandezii și-au frecat mâinile după remiza dintre vecinii din Balcani şi cred rezultatul îi avantajează. Siem De Jong spune că: „E mai bine pentru Olanda că românii nu au câştigat în Ungaria,. Ar fi fost mai bine pentru români să câştige cu ungurii, dar acum este mai bine pentru noi”, a declarat mijlocaşul pentru Sport.ro. Fotbalistul lui Ajax a avut un mesaj și pentru steliştii de la naţio­nală: „Am uitat de înfrângerea cu Steaua, acum încercăm să ne concentrăm pe calificarea noastră cu naţionala”. Louis van Gaal are o singură problemă majoră de lot. Sneijder s-a accidentat în confruntarea cu Estonia (scor 3-0) și a și abandonat cantonamentul naționalei.
Dincolo, forțat sau nu, Victor Pițurcă va opera mai multe schimbări în primul „unsprezece” de la Budapesta. Goian este suspendat, iar Radu Ștefan, Grozav și mai ales, Stancu, sunt departe de forma care i-a promovat la națională. „Aştept o reacţie de învingători din partea jucătorilor noştri. Acel 1-4 de la Bucureşti pare un rezultat categoric, dar lucrurile pe teren au stat altfel. Am ratat câteva ocazii am avut şi neşansă, am primit nişte goluri caraghioase, dar sper ca la Amsterdam să fie invers, să rateze olandezii şi să marcăm noi. Probabil că voi opera nişte schimbări faţă de Ungaria, fiindcă avem nevoie de jucători odihniţi, care să poată alerga 90 de minute. Nu m-am decis însă în privinţa formulei de start. Chiar dacă n-ar fi marcat la Budapesta, mă gîndeam oricum la Chipciu pentru a începe cu el la Amsterdam. Mulţi binevoitori spuneau în ţară înaintea meciului de la Budapesta că va fi simplu să-i batem, vrăjeli din astea, dar uite că la acest nivel lucrurile nu stau aşa. E foarte greu să iei puncte în faţa oricărui adversar”, a declarat selecționerul României. În echipa de start va reveni și Răzvan Raț, care va prelua banderola de căpitan de la Adi Mutu. „N-am jucat la Budapesta pentru că aveam un cartonaş galben, iar antrenorul a preferat să mă pună la adăpost în ideea de a mă folosi contra Olandei. Nu am ajuns la capătul drumului, trebuie să ne reîncărcăm o dată cu partida de la Amsterdam şi abordăm curajos partea a doua a calificărilor”, a spus fundașul lui Șahtior înaintea confruntării din această seară, de la ora 21,30, de pe „Amsterdam Arena”. Partida va fi transmisă în direct de TVR 1.
Formații probabile:
Olanda: Olanda: Vermeer – Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind – De Guzman, van der Vaart, Strootman – Lens, Van Persie, Robben
România: Tătăruşanu – Luchin, Chiricheş, Gardoş, Raţ – Pintilii, Bourceanu – Torje, Chipciu, Cr. Tănase – Mutu
Arbitri: Mark Clattenburg – Simon Beck, Stephen Child. Rezervă: Lee Probert(toți din Anglia).
Observator de arbitri va fi danezul Peter Mikkelsen, iar Comisar FIFA a fost desemnat Stanislaw Speczik (Polonia).
Grupa D – etapa a VI-a
Turcia – Ungaria
Estonia – Andorra
Olanda – România

Recomandările redacției