soacra_nora_fiica_mamaSoacrele sunt prin traditie acele rude de care trebuie sa te feresti sau, dupa caz, pe care trebuie sa le castigi din prima de partea ta.
Exista si soacre bune de pus la rana, dar si… poame acre, in gratiile carora, oricat de mult ai incerca, tot nu reusesti sa intri.Studiile arata ca 60 % dintre cuplurile casatorite au de suferit din cauza relatiilor cu socrii. Mai mult, aceleasi studii arata ca majoritatea conflictelor au loc intre nora si soacra.

Dar pentru orice regula, sunt si exceptii.

Portretul soacrei ideale arata cam asa:

In primul, o soacra buna incearca sa isi primeasca nora cu sufletul deschis, eliberat de prejudecati si gelozie, accepta faptul ca nora face parte dintr-o alta generatie, ca intelege viata altfel, incearca sa inteleaga ca fiul sau o iubeste si o doreste aproape de el.

Retine! Soacrele sunt ca toti parintii. Le place sa fie de ajutor, astfel simtindu-se utile. 

Nu te barfeste

Soacra ideala nu vorbeste de rau pe sotia fiului ei. Daca are ceva sa-ti spuna, iti spune in fata, nu barfeste cu altcineva despre tine.

Te priveste ca pe o fiica

Soacra perfecta ar trebui sa constientizeze ca fiul ei va iubeste pe amandoua, numai ca va iubeste pe fiecare in alt fel..Normal este ca soacra sa-si considere nora ca pe un alt copil de-al ei.

Te intelege

Tocmai pentru ca te priveste ca pe o fiica, soacra ideala iti intelege temerile si stangaciile, te sustine si iti ia apararea cand baiatul ei nu are dreptate in disputele pe care le aveti.

SURSA :http://baby.unica.ro

Recomandările redacției