La finalul partidei UTA Arad – FCSB 2-1, Gigi Becali a acuzat maniera de arbitraj și l-a găsit ”țap ispășitor” pe Szabolcs Kovacs.

Fostul mare arbitru internațional, Adrian Porumboiu (72 ani), a vorbit deschis pe acest subiect și consideră că ipoteza finanțatorului vicecampioanei nu stă în picioare.

Adrian Porumboiu face lumină

Liderul din Superliga, FCSB, a pierdut, pentru prima oară, în acest campionat, în etapa cu numărul 7. Plecată cu prima șansă în deplasarea de la Arad, vicecampioana a deschis rapid scorul, prin Florinel Coman, însă gazdele au întors scorul, după doar o oră de joc, iar rezultatul a stat în picioare până la final.

Formația pregătită de Mircea Rednic a egalat pe tabela de marcaj, dintr-un penalty discutabil, decizie foarte contestată de patronul oaspeților, cel care a acuzat că au fost jocuri de culise. Concret, în cabina VAR s-a aflat Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan, cel care a considerat că trebuie acordată lovitură de pedeapsă la intervenția lui Pantea.

La câteva zile distanță, Adrian Porumboiu, fostul patron al Vasluiului, face lumină în acest caz. Acesta declară că penalty-ul a fost acordat pe bună dreptate.

”Bine, acum se pune presiune mare pe arbitri, dar au fost și meciuri care… Slavă Domnului. Cum am văzut eu faza, derulată și filmată și din spate, e penalty.Deci eu n-am văzut meciul, dar am văzut faza. După s-a tot discutat. E penalty. Mă rog, asta e situația. Multe discuții.” a spus Porumboiu, pentru iAMSport.

Legat de comentariile latifundiarului din Pipera, fostul arbitru este de părere că acesta și-a pierdut din autoritate, dacă îi este frică de doi arbitri de etnie maghiară.

”Să consemnez și treaba asta. Dacă patronul e puternic, să nu zic atotputernic ( râde), și îi e teamă de doi ungurași înseamnă că s-au schimbat valorile, cu ghilimelele de rigoare în România.”, a mai spus Porumboiu.

  • Ioan pernevan spune:

    Penalti corect nu ca sunt fan uta dar era corect ce mai vrei dela ciobanu instruiască oile iam mai dat la arad uta 3 fcsb 1 ce mai vrea

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției