În primele zile din an, angajații din unele instituții intră mai greu în ritmul muncii. Perioada liberă de sărbători afectează într-un fel sau altul unele companii.

Așa se face că, cei care au de luat bani prin intermediul Poștei Române îi vor primi cu cu întârziere în luna ianuarie. Și asta, din princina sărbătorilor care au dat peste cap programul poștei.

„Pentru luna ianuarie 2020, dată fiind perioada sărbătorilor de iarnă, se decalează cu câteva zile plata drepturilor bănești pentru beneficiarii ale căror drepturi se achită prin intermediul C.N. Poșta Română S.A.”, a transmis Casa de Pensii.

Astfel, dacă în mod normal, Poșta Română alocă pensiile în primele 15 zile ale lunii, în ianuarie acestea vor ajunge cu întârziere la pensionari.

Pensiile vor fi livrate luna aceasta în perioada 10-20 ianuarie.

În cazul pensionarilor care nu sunt găsiți la domiciliu de către poștași, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie 2020 – mai precizează Casa de Pensii. Asta înseamnă că, multor vârstnici care au nevoie de pensie le va fi ceva mai greu să își ridice drepturile bănești.

Întârzierile sunt valabile doar în cazul persoanelor care își primesc pensia prin intermediul Poștei Române. Toți cei care primesc pensia prin cont bancar nu vor fi afectați.

Județul nostru are 113.000 de pensionari arădeni, din care, câteva zeci de mii reușesc să trăiască doar pe pensia minim garantată.

Recomandările redacției