Deși, inițial Poșta a prevăzut că pensiile vor ajunge cu întârziere în ianuarie, din cauza zilelor libere din perioada sărbătorilor, lucrurile s-au schimbat după ce întârzierea a fost mediatizată național. Pensiile distribuite de Poşta Română în bani lichizi vor începe să fie aduse de poştaşi la domiciliu începând de joi – potrivit Ministerului Muncii. Însă, pensionarilor li se recomandă să aleagă modalitatea de plată prin card, pentru că în acest caz nu se înregistrează întârzieri de plată.

Ministrul a precizat că a solicitat poştaşilor să scurteze termenul de două săptămâni în care în mod normal se finalizează distribuirea pensiilor la nivel naţional.

„Nu e absolut nici un pericol (n.a cu livrarea pensiilor în ianuarie). Este un mic decalaj, cauzat de zilele libere de la începutul anului şi vom recupera acest decalaj. Dimineaţă am avut o nouă şedinţă şi fac acest lucru în fiecare zi, urmăresc de două ori pe zi, şi la începutul programului, şi după, să văd ritmul în care se fac plăţile pentru pensii. Încep de joi (9 ianuarie)”, a explicat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Cel mai probabil vor fi întârzieri de trei-patru zile faţă de calendarul obişnuit pentru pensiile care ajung cu poştaşul, au anunțat reprezentanții ministerului.

La nivel de Arad sunt peste 113.000 de beneficiari de pensii, de diferite tipuri, mulți neavând card pentru primirea acestui drept.

Recomandările redacției