Cele două divizionare terțe arădene rămase în Cupa României s-au duelat în meci direct ieri după-amiază, la Cermei. Aici sosea Lipova, formație ce a plecat și ea bine în noua ediție a campionatului Ligii
a III-a, cu un 3-1 în fața conjudețenei Sebiș, în timp ce gazdele de ieri produseseră surpriza prima rundă cu un 2-1 în fața Reșiței.
Niciuna dintre combatante nu au aliniat tocmai formulele titulare, dar chiar și așa am avut parte de un meci agreabil, cu destule faze de poartă și trei goluri. Câte un șut de la distanță, marca Polgar, respectiv M. Popa au deschis seria situațiilor de poartă, dar prima ocazie mare i-a aparținut lui Capătă. Vârful Cermeiului a reluat din 7 metri pe lângă poartă după o fază fixă în careul advers. O finalizare slabă a lui Sabău a anunțat deschiderea scorului. În minutul 31, Prună a bătut un corner, Varga a prelungit balonul cu capul, iar Polgar a înscris de la colțul scurt din numai 3 metri. 1-0, scor la care s-a și sfârșit primul mitan.
„Alb-roșii” au dorit să încheie meciul, iar Capătă și Prună au fost aproape de gol cu șuturi din afara careului. În loc de 2-0 a fopst, însă, 1-1, din minutul 58. Filimon a pasat filtrant în careu, iar noul-intrat Trabalka a înscris pe sub Gârlea. Amfitrionii nu s-au putut obișnui cu situația, iar Nistor și mai ales Prună (cap pe lângă) au ratat din poziții bune. Tănase și-a încercat și el tirul de la distanță, același lucru făcându-l și Filimon, dar fără succes fără echipele lor. Cu 11 minute înainte de final, Capătă putea înscrie un gol de generic, dar „foarfeca” sa s-a dus pe lângă. În decurs de 5 minute, Lipova putea da lovitura la două ocazii mari. Mai întâi, Filimon a reluat cu capul în bară, iar apoi Trabalka a reluat cu capul pe lângă poartă dintr-un corner. Faza ce a decis echipa câștigătoare a venit în minutul 87 și a fost extrem de frumoasă. Prună a pătruns pe stânga, a pasat în centrul pentru Capătă, dar mingea a ajuns la colțul lung, la Mager și acesta a trimis în plasă de la 13 metri. Un șut în blocaj al lui Burlă a fost prea puțin pentru revenirea „șoimilor”, în timp ce Prună a mai ratat golul de 3-1 în minutele de prelungire, de fiecare dată opunându-i-se Bujor.
UTA intră și ea în competiția KO din turul 4, iar Cermeiul este unul dintre posibilii adversari.
Formații:
Cermei: Gârlea – Rogojan, Varga, Dolga, Nistor – Tănase – Polgar (60 Mager), Prună, Sabău, Deta (65 Vlad) – Capătă (88 Mihuța)
Lipova: Bujor – Iova, Bercu, Burlă, Filimon – Dobrean (46 Trabalka), Pașcu (46 Stoin) – Poiană, Mădălin Popa, Rusu – Sulea.
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Ioan Humița (Armeniș, CS), Mădălin Bulgărașu (Timișoara)

Recomandările redacției