Preotul Ioan Sorin Ciurlea (62 de ani), din anul 1988 paroh al bisericii din comuna Conop – Protopopiatul Lipova – se află internat de o săptămână la Spitalul Județean din Tulcea, unde a ajuns după ce a suferit un atac inexplicabil (cerebral, cardiac, înțepătură de țânțar?…) imediat ce a ajuns în excursia pe care și-a programat-o în Delta Dunării.

Conform informațiilor noastre, imediat ce a ajuns la locul de cazare pe care și-l alesese, preotului i s-a făcut rău și a sunat el însuși la 112. A reușit să se deplaseze pe picioarele sale până la ambulanța care a sosit destul de urgent, însă exact în acel moment și-a pierdut cunoștința și a intrat într-o comă inexplicabilă, iar echipajul medical l-a transportat și cazat pe secția ATI a Spitalului Județean Tulcea unde se află internat și acum.

Nici până la această oră, medicii de la S.J. Tulcea nu i-au stabilit un diagnostic, cauza din care preotul a suferit atacul fiind, efectiv, o enigmă pentru aceștia. De remarcat faptul că unitatea medicală respectivă se află într-o carantină ce durează de la începutul acestui an, așa încât nici măcar transfuziile de sânge nu sunt posibile.

Preotul Ciurlea este un personaj care a frecventat cu asiduitate mediile politice ardădene – în special pe cele democrat-liberale – fiind prieten (probabil că substantivul ar fi necesitat ghilimele) cu mulți „fruntași” din fosta și actuala conducere a P(D)L Arad… niciunul dintre aceștia nedând vreun semn că le pasă de drama prin care trece slujitorul Domnului – deși nu ne îndoim că au aflat despre aceasta.

Mai trebuie spus că apropiați ai părintelui Sorin Ciurlea ne-au comunicat că acesta se află internat pe o secție ATI bine dotată din punct de vedere tehnic și supravegheat de un medic bun – ceea ce nici nu ne îndoiam, de altfel.

Lucian Valeriu

Recomandările redacției