Săptămâna aceasta au fost organizate mai multe activităţi, pentru marcarea Zilei Mondiale a Apei. De acţiuni s-a ocupat Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad care le-a pregătit surprize preşcolarilor arădeni.
Reprezentanţii instituţiei au organizat o acţiune la Grădiniţa PP nr. 19 „Piticot” din Arad, aici fiind prezentată o poveste educativă in­titulată „Călătoria unei picături de apă”.
Tot în timpul săptămânii, aici s-a desfăşurat concursul „Apa, prieten sau duşman” între grupa mare A – „Peştişorii“, coordonaţi de profesorii Tania Colar şi Adela Stana şi grupa mare B – „Căluţii de mare”, sub coordonarea profesoarelor Cristina Gorgan şi Monica Răşinar. Preşcolarii au învăţat cunoştinţe despre mediul înconjurător şi au avut şi un moment de cântece şi poezii. Micuţii Au vi­zionat şi un film documentar în care se se explica faptul că, apa poate să fie şi prieten, dar şi duşman omului. La final, copiii au fost răsplătiţi cu diplomă.
Sistemul de Gospodărire a Apelor întreprinde astfel de acţiuni educative frecvent, în mai multe unităţi de învăţământ arădene.

Recomandările redacției