Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat, pentru agenția na­țională de presă, că este mulțumit de faptul că în 2020 FRJ a reuşit să organizeze toate competițiile interne, totuși acesta a precizat că pe plan extern FRJ nu a putut participa la anumite competiții din pricina pandemiei.
„Suntem singura federaţie care şi-a realizat sută la sută calendarul intern, în sensul că am reuşit să organizăm toate campionatele naţionale şi regionale, de la copii până la veterani. Ceea ce nu înseamnă doar că a fost o veste bună pentru toată lumea, ci a şi revigorat toate cluburile după un început de an extrem de dificil. Din nefericire, calendarul extern l-am ratat aproape în totalitate. Dar aici nu mai este vina noastră, a fost din pricina federaţiilor europene, internaţionale şi a pandemiei. Şi cea mai proastă veste pentru noi a fost că, deşi la începutul anului am reuşit trei lovituri care ar fi fost aducătoare de prestigiu, medalii şi bani, respectiv organizarea de mari competiţii internaţionale, două openuri, plus Campionatele Europene de judo pe echipe, pandemia a obligat federaţia europeană să anuleze toate aceste competiţii, dar şi altele. Cam asta a fost situaţia, deci intern ne-am descărcat, nu simplu, iar extern nu am avut ce face, ne-am supus vremurilor“, a declarat Guşă.
El a precizat că perioada stării de urgenţă din primăvară a fost dificilă pentru că sportivii au fost obligaţi să se antreneze singuri, acasă: „A fost mai dificilă perioada de primăvară, când, în ciuda luptelor mele cu actualul ministru, în care am fost ajutat mult de către Elisabeta Lipă (n.r. – preşedintele Federaţiei Române de Canotaj), spre exemplu, dar din păcate nu foarte mulţi preşedinţi de federaţie au făcut presiuni, a trebuit să trimitem sportivii acasă. Ceea ce a fost extraordinar de greu pentru pregătire. Iar în timpul în care au stat acasă, Florin Bercean şi ceilalţi colegi ai mei au stat tot timpul în legătură cu sportivii, le-au verificat antrenamentele domestice, le-a trimis suplimente de alimentaţie, medicamente, vitamine, unde a fost cazul. A fost totuşi o perioadă bună, pentru că nu am avut niciun caz, şi, pe de altă parte, au venit într-o formă bunicică. Şi reamintesc că am fost primul lot olimpic care a reluat pregătirile la finalul lui mai, începutul lui iunie, la Izvorani, lucru care s-a văzut apoi în această toamnă în rezultatele pe care le-am avut în plan internaţional, atât la seniori cât şi la tineret şi juniori“. 

Recomandările redacției