FCC UAV Arad a suferit al doilea eșec al sezonului în Liga Națională, 74-82 la Sfântu Gheorghe împotriva campioanei Sepsi. Arădencele au făcut un meci bun, fiind de multe ori în avantaj pe tabelă, însă formația gazdă a reușit să obțină al șaselea succes la rând în campionat.

Echipa arădeană a început excelent meciul și a condus cu 22-13 la capătul primului sfert. În a doua repriză mică însă, covăsnencele au revenit treptat, până la 20-26, iar apoi au trecut în avantaj cu un run de 9 puncte consecutive. Finalul sfertului secund a fost echilibrat, iar la pauză Sepsi conducea cu 33-31. „Galben-albastrele” au egalat în startul sfertului trei, dar apoi gazdele au preluat conducerea și s-au distanțat până la opt puncte (52-44). Elevele lui Miroslav Popov au reușit să revină, iar în ultima repriză mică s-a intrat cu scorul de 54-53 în favoarea lui Sepsi. Prima parte a sfertului patru a fost strânsă, iar la un moment dat FCC UAV a trecut în avantaj, 66-65. Din nefericire pentru arădence, gazdele s-au descurcat excelent pe final de meci și au reușit să învingă la o diferență destul de confortabilă. Totuși, semnele sunt bune pentru „galben-albastre”, care deși au pierdut două meciuri în decurs de șase zile, au lăsat o impresie pozitivă atât la Constanța, cât și la Sfântu Gheorghe, împotriva principalelor candidate la titlu.

FCC UAV rămâne pe locul 3 în LNBF, cu 10 puncte, în urma celor de la Sepsi și CSM Constanța, care au punctaj maxim după șase etape, 12 puncte. Gruparea arădeană va mai disputa un singur meci în acest an, joi, 21 decembrie, pe teren propriu împotriva „lanternei roșii” CSM Târgu Mureș.

Formații și marcatoare:

Sepsi SIC Sf. Gheorghe: Nystrom 26 (3×3), Hristova 25 (3×3), Jankovic 14, Gereben 12 (2×3), M. Green 5 (1×3), Range, Armanu, Belegante, Cătinean, Lipovan. Antrenor: Zoran Mikes

FCC UAV Arad: T. Murray 19 (1×3), Biszak 14 (1×3), Vitulova 14, Easley 10 (2×3), Mititelu 8 (1×3), Ghiță 5 (1×3), Voica-Nagy 5 (1×3), Cucu. Antrenor: Miroslav Popov

Recomandările redacției