Liderul a pierdut primele puncte „acasă” în acest sezon, după un meci în care a încasat două goluri pe final, din faze fixe, contra unui adversar fără pretenții.
Vremea ploioasă din ultima vreme a dăunat terenului din Pâncota, iar acest lucru s-a văzut clar de la începutul meciului. Lipova a do­minat teritorial, în timp ce oaspeții au așteptat șanse pe contră. Prima repriză s-a încheiat aproape fără situații importante de poartă, cu excepția unui șut al lui Rusu din prelungiri, respins de portarul Băilă.
În schimb, partea a doua a debutat cu două șanse bune pentru gazde: în minutul 47 Filimon a centrat de pe stânga, Vasinc a reluat cu capul din șapte metri, dar Băilă a scos de sub transversală, iar un minut mai târziu Poiană l-a deschis pe Sulea în careu, acesta i-a așezat în centru lui Rusu, dar juniorul a trimis pe lângă poartă.
Reduta sibiană a fost învinsă în minutul 59: Rusu a pasat în careu pentru Sulea, care a driblat lateral și a marcat la rădăcina barei din dreapta portarului, iar lucrurile păreau că intră pe făgașul normal. Asta până în minutul 83, când Gombar a executat la colțul scurt o lovitură liberă de la 16 metri lateral dreapta, Jianu a încercat să respingă dar mingea a lovit bara laterală și a intrat în poartă pentru 1-1.
Tot dintr-o fază fixă avea să vină și lovitura decisivă a Avrigului: în al doilea minut al prelungirilor, după un corner de pe partea stângă, mingea a ajuns în careu la Codrea, care a înscris cu un șut pe jos, iar liderul a fost învins pentru prima oară pe teren propriu în acest sezon.
În ciuda eșecului, Lipova va fi foarte probabil campioană de toamnă, deoarece elevii lui Flavius Sabău au 3 puncte avans față de principalele urmăritoare (Crișul Chișineu-Criș, Metalurgistul Cugir și Lunca Teuz Cermei) și un golaveraj superior tuturor. „Șoimii” se deplasează în ultima etapă a anului în județul Timiș, pentru duelul cu CSC Ghiroda.
Formații:
Lipova: Jianu – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – C. Poiană, M. Popa, Dobrean (Burlă 75), D. Rusu – Sulea, Vasinc (Trabalka 58)
Avrig: Băilă – Cornea, Natea, Condrea, Simion – Macrea – Stelea (Gombar 80), Bărculeţ, Lascu (Chirca 87), Codrea (Samoilă 90+2) – Cîrstean.
Arbitri: Zoltan Szekely – Stefan Lar ( ambii din Baia Mare), George Suciu ( Câmpia Turzii).
Observatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Petru Boroș (Oradea).

Recomandările redacției