teatruTeatrul de Stat Ioan Slavici din Arad a devenit o adevărată atracţie pentru public, care a profitat din plin de reducerea de bilete din luna ianuarie. „Luna plină de teatru“ a umplut sălile până la refuz, publicul savurând fiecare piesă montată pe scena arădeană.
„Peste patru mii de persoane au trecut pragul teatrului arădean în ianuarie, faţă de 2.421 în aceeaşi perioadă a anului trecut, dovadă că ideea «Lunii pline de teatru» a fost inspirată. O spun şi încasările, care nu sunt deloc rele, ţinând cont că biletul s-a vândut cu cinci lei, faţă de 20 de lei cât este în mod normal. Astfel, în luna ianuarie, la cele 19 spectacole s-au vândut bilete în valoare de 16.565 lei, la care se adaugă aproximativ 300 de spectatori cu abonamente. În aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au jucat 16 spectacole, încasările erau de 17.000 lei“, ne-a declarat Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic Ioan Slavici.
Spectacolul care a avut cel mai mare număr de spectatori la Sala Mare a fost „Tartuffe“, de Moliere (regia – Dan Vasile) cu 428 de plătitori, iar la sala Studio „Cerere în căsătorie“, după A. P. Cehov (regia – Florin Covalciuc), unde au fost prezente 135 de persoane.
Conducerea teatrului a mai precizat că „Luna plină de teatru” va fi reluată în 2014 dar şi că, la fiecare final de stagiune, publicul este invitat să vizioneze gratuit spectacolul care a avut cel mai mare succes.
Bilanţul „Lunii pline de teatru”, care s-a bucurat de un succes nemaipomenit în rândul spec­tatorilor arădeni şi nu numai, cuprinde 19 spectacole prezentate în 17 zile (în două duminici au fost prezentate câte două spectacole), 28 de actori implicaţi, 15 tehnicieni de scenă şi 4.000 de spectatori, din care aproximativ 300 abonaţi.
Chiar dacă „Luna plină de teatru” s-a încheiat, spectatorii sunt invitaţi la trei premiere în lunile februarie şi martie. „Cei mari, cei mici”, în regia lui Ioan Peter, va avea loc în 17 februarie iar „Sorry”, regizat de Ion Ardeal Ieremia, cu Claudia Ieremia şi Zoltan Lovas în rolurile principale, în data de 21 februarie. „Minotaurul”, în regia lui Ştefan Iordănescu şi cu Ovidiu Ghiniţă în rol principal, va avea premiera în data de 3 martie.

Recomandările redacției