straziMai multe denumiri de străzi vor fi atribuite în municipiul Arad, în urma amenajărilor unor construcţii de pe terenuri private, totodată urmând să se oficializeze şi denumirea zonei cunoscută ca “Zori de Zi”.

Conform unui proiect de hotărâre, care a fost afişat la transparenţă decizională, se vor atribui trei denumiri de străzi, situate pe un teren proprietate privată, în cartierul Grădişte.

Străzile se vor numi Măslinului, Smochinului şi Prepeliţei. Acestea vor fi cuprinse în nomenclatorul stradal al municipiului Arad.

Potrivit unui alt proiect de hotărâre, în Cartierul Verde, se va anula denumirea străzii dr. Teodor Botiş.

Această schimbare se va face la propunerea lui Aurel Sergiu Botiş, în calitate de

urmaş al doctorului Teodor Botiş, care a solicitat schimbarea locaţiei actualei străzi dr. Teodor Botiş, din Cartierul Verde, într-o altă locaţie, motivul fiind faptul că strada respectivă nu există faptic în terenul pe care este construit Cartierul Verde.

Astfel, strada dr. Teodor Botiş va exista în cartierul Ion G. Duca.

Totodată, într-un alt proiect de hotărâre se solicită atribuirea de denumire zonei “Zori de zi”, cunoscută cu acelaşi nume, care, practic, nu a existat până acum în acte.

Odată aprobat acest proiect de hotărâre se va oficializa, practic, o denumire populară a zonei cunoscută ca “Zori de zi”, situată pe un amplasament intravilan, care va primi denumirea Zona de agrement “Zori de zi”.

În proiectele de hotărâre se menţionează că atribuirea de denumiri de străzi este necesară pentru racordarea la utilităţi şi pentru evitarea apariţiei unor disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte adresa, respectiv-eliberarea de acte de identitate, stare civilă, acte de firmă, etc..

Până la data de 23septembrie, la registratura Primăriei municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Recomandările redacției