Socodor este noua comună din judeţ care îşi pune la punct un spaţiu destinat informării turiştilor. Potenţialii turişti vor găsi aici echipamente de ultimă genera­ţie – montor cu ecran tactil, dotări care sunt menite să informeze şi promoveze atrac­ţiile zonei. De asemenea, vor fi realizate şi o serie de materiale de promovare.
E deja jumătatea lunii februarie, iar proiectele de investiţii în infrastructură sunt în stand-by, în lipsa unei scheme clare pentru bugete. Se pare însă că această perioadă a anului e propice pentru alte obiective. O nouă primărie din judeţ intenţionează să facă demersuri pentru amenajarea unui centru de informare turistică. De această dată este vorba de comuna Socodor, care are nevoie de un furnizor de achipamente pentru această investiţie. Administraţia a scos la licitaţie un contract în acest sens, menţionând că nu are nevoie şi de servicii de montare a echipamentelor, ci numai de furnizarea acestora. Primăria localităţii este dispusă să plătească 75.600 de lei pentru aceste achiziţii, însă fondurile provin din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Firmele interesate pot face oferte până pe data de 28 a acestei luni.
Proiecte pentru înfiinţarea de centre de informare turistică au mai depus pe acest program şi primăriile Păuliş, Şiria, Tauţ, Macea şi Vladimirescu.

Recomandările redacției