Prima ședință a Consiliului Local Municipal a avut loc astăzi la Palatul Cultural, unde primarul și noii consilieri au depus jurământul în prezența premierului Ludovic Orban, care a ținut să-i felicite și să-i încurajeze la început de mandat. Primarul Călin Bibarț a depus jurământul în fața unui public restrâns, din cauza condițiilor impuse de pandemie și l-a invitat pe premier să susțină o alocuțiune. Premierul a spus că autoritățile din Arad „i-au smuls” semnătura pentru proiectul Cetății Aradului, când a fost prezent ultima oară la Arad, în vara acestui an.

„Domnule prim-ministru, vă asigur că noi arădenii nu ne vom opri niciodată din demersurile noastre, pentru Arad. Doamne ajută! Vreau să vă mulțumesc că sunteți astăzi aici. Sunteți primul prim-ministru al Guvernului României care participă la depunerea jurământului al unui primar al municipiului Arad și al Consiliului Local. Vă asigur de tot respectul nostru și de toată considerația”, a spus primarul Călin Bibarț.

„Mulțumesc pentru invitație. Prezența mea aici este pentru a transmite un mesaj foarte limpede, Guvernul pe care îl condus este alături de municipiul Arad, alături de proiectele autorităților locale din Arad, a celor care urmăresc să crească calitatea vieții arădenilor și care urmăesc ca Aradul să se dezvolte. Deja am început colaborarea pe proiecte importante, cum e proiectul Cetății Aradului, mi-ați smuls semnătura prin angajamentul pe care mi l-am luat și pe care îl voi respecta. Aveți în noi un partner deschis la dialog, un partener loial , un partner extrem de serios. Știu că nu prea se obișnuiește ca un premier să participe la învestirea autorităților locale. Vremea centralismului democratic trebuie să devină complet uitată, este nevoie de o abordare care să se bazeze pe principii fundamentale, cum sunt subsidiaritatea, autonomia locală, descentralizarea, digitalizarea și un parteneriat loial între guvernarea centrală și guvernarea locală. Noi deja am făcut pași în direcția asta. Un singur exemplu pot să va dau descentralizarea Programului Operațional Regional la nivelul fiecărei agenții de dezvoltare regională. Așa nu mai trebuie să meargă la București, ci fondurile vor fi alocate prin agențiile de dezvoltare regională . Cred că este un pas important făcut înainte care va ușura procedurile de obținere a finanțărilor, proiectele importante ale fiecărei comunități locale. Vă felicit încă o dată domnule primar și pe domnii și doamnele consilier local. Aveți în față patru ani, competiția s-a încheiat deja, arădenii așteaptă de la dumneavoastră lucruri concrete, așteaptă să respectați programele la care v-ați angajat, mult succes și să fiți convinși că aveți tot sprijinul nostru”, a spus Ludovic Orban.

 

Recomandările redacției