platformaaPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, miercuri, lansarea unei platforme online care are ca scop promovarea campaniilor oraşului, în special cea pentru depunerea candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Platforma online se va numi „Pentru Arad” şi se doreşte a fi o consultare a societăţii publice pe diferite teme, astfel încât să determine diverse persoane să îşi ofere sprijinul administraţiei locale.
„Ne dorim să adunăm energiile societăţii civile, a ONG-urilor, a unor specialişti în diverse teme, care să militeze pentru obiective responsabile. Pe anumite teme, este nevoie să apelăm la societate, care, dacă vede că tema este importantă va veni în sprijinul administraţiei”, a explicat primarul Gheorghe Falcă.
Acesta a mai adăugat că prima acţiune a platformei va fi o dezbatere publică prin care se doreşte identificarea a zece tematici şi a 10 consilieri onorifici, care să devină consultanţii primarului municipiului Arad.
„Dezbaterea publică va avea ca temă noile provocări ale societăţii de astăzi, iar scopul dezbaterii va fi identificarea a zece teme cum ar fi sporturi noi, inovare, valori. Propunerile pentru aceste teme vor putea fi făcute pe platforma online”, a mai spus primarul.
Acesta a mai adăugat că după definirea celor zece teme se va lansa un concurs prin care vor fi desemnaţi cei 10 consilieri onorifici. Dacă au între 18 şi 15 de ani, aceştia vor trebui să depună un CV şi o platformă-proiect de două pagini la adresa anunţată pe platformă, după care vor fi selectaţi de o comisie specială.
„Prin acest concurs vom descoperi oameni care, poate, sunt specialişti pe diverse teme şi nu puteau să iasă în evidenţă altfel. Vom începe să discutăm cu ei şi despre tematici noi şi vom vedea cum pot să-şi ofere sprijinul pentru proiectul Arad-Capitală Culturală Europeană 2021”, a mai spus Gheorghe Falcă.
Primarul municipiului Arad a mai apelat la ajutorul societăţii civile, la alegerile locale din anul 2012, când, pe listele Mişcării Creştin-Liberale pentru Consiliului Local Municipal au figurat trei persoane care nu au fost înregimentate politic, Marcela Nicşanu, Cătălin Lazurcă şi Glad Varga. Toţi trei activează, în prezent, în Consiliul Local Municipal Arad.

Recomandările redacției