Lucrările de reabilitare a zonei centrale a Ghiorocului reușesc încet-încet să aducă unele schimbări în comună, schimbări pe care localnicii le așteptau de mult. Fiind amplasată în plină zonă viticolă – componența fiind: Ghioroc, cen­tru de comună, Cuvin și Miniș – comuna încearcă să-și recucerească renumele și chiar să-și consolideze statutul de zonă turistică pe care le-a câștigat datorită unor investiții venite din aceas­tă direcție.
Tânărul primar Corneliu Popi-Morodan a înțeles imediat potențialul comunei și a făcut un prim-pas salutar: acela de a o face cunoscute în mediile electronice prin inființarea unei pagini pe facebook, pas ce va atrage și tinerii în acest demers. „Vreau să profităm cât mai mult de avantajele internetului pentru comunicare. Implicarea tinerilor va veni de la sine, ei fiind cei care vor afla primii noutățile din Primărie. De exemplu, de anul acesta, din ianuarie, am deschis pagină pe Facebook (primariaghioroc) în care vreau să comunic toate informațiile de interes cetățenesc. Tot acolo voi preciza și inițitivele pe care le voi lua. Încă din prima lună au fost câteva sute de accesări ceea ce dovedește că inițiativa afost corectă“, ne mărturisea primarul din Ghioroc, cu ceva vreme în urmă.
Pe lângă acest aspect trebuie spus că tânărul primar nu se sfiește să se înhame nici la munca fizică, fapt demostrat tot nu de mult.
Chiar în aceste zile – după ce a reali­zat tradiționala curățenie de primăvară pentru a întâmpina Sărbătorile Pascale cum se cuvine – la Ghioroc se realizează lucrări de reamenajare și înfrumusețare a spațiului din fața primăriei Ghioroc. „Suntem abia la început cu lucrările dar dorim să finalizăm cât mai cu­rând lucrările în acest spațiou, inclusiv să amenajăm parcul“ ne spunea zilele trecute Corneliu Popi-Morodan, primarul din Ghioroc.

Recomandările redacției