Zarand 11Ioan Florin Moţ, primarul comunei Zărand a fost reţinut de procurorii  DNA Bihor pentru luare de mită, valoarea acesteia fiind de 10.000 de euro. Reţinerea a fost realizată în urma unui flagrant reuşit. Din informaţiile noastre, în dosar sunt implicate mai multe persoane, care vor trebui să dea explicaţii anchetatorilor.

Acesta nu este singurul scandal în care a fost implicat, de-a lungul timpului primarul de la Zărand. Ioan Florin Moţ a fost amendat, recent de Prefectură cu 10.000 de lei, la fel ca şi secretara comunei, cu care de altfel este la cuţite, după ce o echipă de control a descoperit acolo mai multe nereguli.  În urma verificărilor s-a constatat că nu au fost înmânate un număr de 261 titluri de proprietate către persoanele îndreptăţite sau moştenitorii acestora şi nu exista un registru de evidenţă al titlurilor de proprietate care să cuprindă o situaţie exactă a acestora. De altfel, problemele de fond funciar sunt de mult timp la ordinea zilei la Zărand.

Un alt scandal, care de altfel l-a făcut pe Moţ celebru în toată ţara a fost cel care a dus la reţinerea şi apoi arestarea patronului OTV, Dan Diaconescu, care la vremea aceea realiza o emisiune extrem de gustată de publicul cu înclinaţii înspre senzaţional, Dan Diaconescu în Direct. Se întâmpla în 2010, când Moţ se declara mândru că a dat în vileag şantajul la care ar fi fost supus de Dan Diaconescu şi carvăzătorul arădean Doru Pârv. Moţ povestea că Diaconescu l-a sunat personal, pentru a-i cere să dea banii, în caz contrar urmând să difuzeze informaţii compromiţătoare despre el.

 

Recomandările redacției