Polițiștii de frontieră descoperă mereu câteva persoane care doresc să treacă granița cu documente false sau chiar fără documente.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism, folosindu-se de un permis de conducere fals.

Sâmbătă, 03.10.2020., în jurul orei 12:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontier un  cetăţean  român, în vârstă de 43 de ani. Acesta se afla  la volanul unui autoturism, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Belgia.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine dreptul de a conduce.

Bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere de la o persoană necunoscută din Belgia, în schimbul sumei de 750 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției