Fotbalul a trecut în plan secund în weekendul negru al Aradului, dar tot fotbalul și pasiunea pentru UTA a legat prietenii pe viață. Camarazii din peluză i-au fost alături, sâmbătă, lui Bogdan Mihoc, la ultimul său drum pe această lume. Întreg satul Benești și comuna Beliu, în frunte cu primarul Emanuel Horhat-Coraș, s-a îmbrăcat în negru și l-au plâns pe fiul lor, plecat la oraș pentru a-și face un trai mai bun, dar și pentru a-și hrăni dragostea pentru culorile „roș-albe”.
Dacă la priveghiul de sâmbătă a fost prezent directorul general, Codru Grădinariu, duminică, clubul UTA și-a adus ultimele omagii prin Ionuț Popa. Antrenorul „Bătrânei Doamne” a adus cu el și o minge semnată de toți jucătorii Bătrânei Doamne la revenirea de la Timișoara, acolo unde, ieri, au bătut-o pe Poli în derby-ul Vestului.
Soarta lui Bogdan Mihoc, dar și al celuilalt Bogdan – Moisi, care au lăsat peluza goală (la propriu și la figurat) a fost legată de „duelul” de sâmbătă, de pe „Dan Păltinișanu”. Ambii au muncit la coregrafia pentru derby, ultima lor coregrafie înainte de a se urca în mașina morții.
Duminică, în, poate, cea mai caldă zi a lui octombrie, a plecat și celălalt Bogdan. Moisi, cel al cărui nume camarazii din galeria utistă l-au scandat din toată inima duminică seară, la priveghiul de pe strada Cocorilor. În loc de urări de La Mulți Ani la aniversarea cu numărul 21 și câteva beri ciocnite la Pub, Bogdan Moisi a primit lacrimi și cele mai sincere declarații: „Te vom iubi mereu!” Dumnezeu l-a chemat pe nepusă masă la el se vor uita la meciuri împreună. Și, poate, într-una dintre pauze, el și celălalt Bogdan, Mihoc, plecat spre Cer ieri din „stația” Benești, vor încerca să pună o vorbă bună că prea au văzut-o chinuind pe Campioana Provinciei atâta timp cât au susținut-o necondiționat din peluză.
La Cimitirul Eternitatea au curs lacrimi pe obrajii familiei de sânge și celei prin alianța „roș-albă”. Dar, alături de prietenii utiști, și-au luat rămas bun ultrași din toată țara, Timișoara, Craiova, sau București. De altfel, pe multe din stadioanele pe care s-a jucat fotbal weekendul trecut, galeriile și-au arătat solidaritatea cu arădenii.
Din partea clubului emblemă al orașului au parcurs ultimul drum al lui Bogdan, Alexandru Meszar, Codru Grădinariu, Ionuț Popa, Cristi Păcurar, Alex Manea, Cipri Rus sau Roberto Bodea. Un tricou „alb-roșu” cu „Rămas Bun Bogdan” îi va potoli puțin dragostea lui Moisi până va apuca din nou să o vadă și să scandeze pentru UTA lui dragă. Alături de Mihoc, Pintea și alții care au ars pentru o pasiune cu șase titluri de campioană și două Cupe ale României.

Recomandările redacției