Adina Florea a fost întrebată de vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru cum motivează faptul că în decurs de 72 de ore a avut 11 apariţii publice, unele intervenţii durând o oră, dacă tot a pomenit de „procurorii-vedetă” din Direcţie. Florea a spus că nu s-a considerat vedetă şi că nu acesta e rolul ei.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Codruţ Olaru, a întrebat-o, luni, în cadrul şedinţei Secţiei pentru Procurori a CSM, pe Adina Florea cum vede necesitatea televizării şi a promovării propriei imagini vizavi de cea a instituţiei, în condiţiile în care a avut 11 apariţii publice în interval de 72 de ore de la nominalizare, unele intervenţii durând şi o oră, şi în contextul în care luni a vorbit că în DNA ar fi fost scoşi în faţă anumiţi „procurori-vedetă”.

„Nicidecum. Eu nu m-am considerat vedetă şi nu e rolul meu. Dimpotrivă chiar, vreau ca presa să uite de mine. A fost vorba despre o chestiune referitoare la aspecte ce vizau activitateaa mea profesională în acea oră, nicidecum despre altceva. Niciodată nu am apărut în spaţiul public, dacă într-adevăr am apărut excesivă a fost ca un răspuns a ceea ce presa a continuat să mă întrebe în mod constant. Poate şi entuziasmul momentului, dar nu asta îmi doream să fie imaginea”, a răspuns Adina Florea.

Adina Florea a criticat, luni, în interviul în cadrul Secţiei pentru Procurori a CSM, maniera în care anumiţi procurori -vedetă ai DNA „au fost scoşi în faţă”, precizând că rolul unui procuror este să fie discret.

Recomandările redacției