liceu goldisCâteva cadre didactice de la Colegiul Naţional Vasile Goldiş din Arad, împreună cu părinţii unora dintre copii şi-au manifestat indignarea faţă de numirea ca diri­ginte a profesoarei Simona Crâsnic, anchetată pentru trafic de influenţă la examenul de bacalaureat din acest an. Crâsnic, alături de inspectorul şcolar adjunct Mihai Spânu şi o altă inspectoare, Lavinia Biţ, sunt judecaţi în acest moment pentru învinuirea că au acceptat bani de la elevi şi de la părinţii acestora pentru a facilita oţinerea unor note de trecere la bacalaureat.
Chiar dacă nu mai pot deţine funcţii de conducere în timpul cercetării penale profesorii pot preda în continuare la catedră. Singurul care nu o poate face în acest moment este Mihai Spânu, arestat la domiciliu. Cei trei vor pierde însă şi acest drept numai după o eventuală sentinţă definitivă care le aduce condamnarea penală.
Simona Crâsnic a fost propusă pentru a ocupa postul de diriginte al clasei a X-a B, ceea ce a stârnit indignarea unora dintre colegii săi. „Chiar dacă legea îi permite acest lucru, nu este normal ca un cadru didactic implicat într-un asemenea scandal mizerabil să vină în faţa elevilor şi să le predea despre moralitate. Elevii vor fi derutaţi, cu atât mai mult cu cât dacă va fi găsită vinovată va trebui să se retragă definitiv de la catedră“, ne-au spus cadrele didactice, aflate însă şi acestea sub anonimat.
Deranjat de atitudinea necorectă a colegilor
De cealaltă parte, conducerea colegiului susţine că din punct de vedere profesional nu i se poate imputa absolut nimic profesoarei Simona Crâsnic, iar numirea ei în funcţia de diriginte nu a fost făcută încă, totul fiind în stadiul de discuţii. „Este regretabil că toată această campanie mizerabilă de denigrare a liceului a pornit din interior. Erau nişte discuţii, iar numirea profesoarei Simona Crâsnic în funcţia de diriginte a fost doar o variantă de lucru. Ima­ginea acestei şcoli a fost constru­ită cu greu şi cu multe sa­crificii. Dacă există probleme sau dacă cineva este nemulţumit de anumite decizii atunci mi se pare corect să le discutăm şi să le re­zol­- văm în familie. Nu cred că vreodată cineva nu a fost ascultat sau nu i s-a luat în considerare punctul de vedere. Poate că propunerea Simonei Crâsnic în funcţia de diriginte nu a fost cea mai inspirată, însă nu a fost nimic bă­tut în cuie. Din punct de vedere profesional nu i se poate imputa absolut nimic, iar legal poate fi numită pe această funcţie. Până la proba contrarie profesoara beneficiază de prezumţia de nevinovăţie“, ne-a declarat prof. Eugen Bocăniciu, directorul Colegiu­lui Naţional Vasile Goldiş.
Se pare că totuşi până la urmă Simona Crâsnic nu va mai fi numită ca diriginte, pe funcţie fiind propus un alt cadru didactic din şcoală.

Recomandările redacției