Una dintre echipele ieșite din obiectiv în acest startul stagiunii de Liga a III-a își începe duelurile cu formațiile arădene, iar prima este Național Sebiș. Unire Alba Iulia a devenit o simplă echipă de pluton a seriei a IV-a o serie negativă ce a dus-o pe poziția a 10-a a ierarhiei, candidata la promovare aflându-se la 12 puncte de fotoliul de lider deținut de Șoimii Lipova.
Mai mult, „alb-negrii” au uitat să câștige, adunând 5 jocuri fără victorie (7 dacă adăugăm aici și întâlnirile cu Cupa României), motiv pentru care fotbaliștii au blocate primele și salariile, obiectivul trasat de conducători 12 puncte în 4 jocuri fiind ratat după primele două. Pe de altă parte, antrenorul Adrian Bicheși a fost confirmat în funcție până la finele turului, deși la un moment dat se punea înlocuirii sale. În aceste condiții, duelul cu Național Sebiș capătă conotații de finală pentru gruparea albaiuliană ce nu-și permite să rateze și acest examen stagional.
Cu trei absențe din efectiv, Cl. Oara – contuzie la genunchi, Ad. Matei – accidentat, Cl. Marcu – suspendat pentru cumul de avertismente, și alți doi incerți, Vitinha și Davidaș, echipa albaiuliană încear­că vineri (ora 15), pe „Cetate” să depășească o evidentă criză. Față de runda precedentă revin Scrob și Giurgiu. „Sperăm să ne revenim din pumni și să evoluăm la adevărata noastră valoare. Rezultatele din ultima perioadă nu reflectă potențialul jucătorilor am încredere că fotbaliștii sunt în stare să depășească acest moment dificil. Nu există decât acea presiune dată de seria negativă, însă trebuie să depășim acest nivel. Este un moment de cotitură al echipei, e nevoie să schimbăm linia, să ne regăsim apetitul de a marca. Adversarul este unul redutabil, o echipă foarte periculoasă, ce are și un moral excelent după ultimele rezultate. Știm ce ne așteaptă, în niciun caz o dispută facilă. Ba, dimpotrivă, un joc extrem de dificil în care, ținând cont de forța oponentului, un rol determinant îl va avea atenția în defensivă, mai ales după ce s-a întâmplat la Hu­nedoara”, a declarat antrenorul Adrian Bicheși.
Pentru Sebiș deplasarea din Cetatea Unirii pare a veni la momentul oportun. Cu trei succese consecutive și golaveraj 11-3, „alb-albaștrii” au făcut din dușul rece de la Chișineu-Criș o amintire urâtă. Însă, după principiul pofta vine mâncând, Naționalul vrea mai mult. „Chiar dacă am făcut puncte importante în ultimele etape nu vrem să ne oprim aici, ci vrem să urcăm și mai sus în clasament. Tot le spun jucătorilor mei că nu avem voie să ne mulțumim cu puțin, iar Sebișul merită mai mult de un loc 4 în clasament. Așadar, mergem să câștigăm la Alba Iulia, cu toate că că ne așteaptă una dintre formațiile foarte bune ale seriei. Au jucători importanți în toate compartimentele, dar cel mai periculoși mi se par de la mijloc în sus. Selagea, Păcurar, Davidaș sau Mureșan sunt fotbaliști de ligi superioare, dar asta nu înseamnă că ne temem de ei. Prin atitudine și concentrare putem obține un rezultat bun și în orice caz trebuie să eliminăm cadourile pe care le-am tot făcut adversarilor noștri în special în meciurile din deplasare. Nu am pierdut puncte pe jocurile mai bune ale adversarilor, ci pe greșelile noastre mari din defensivă”, punctează managerul Călin Cojocaru, care va fi nevoit să se descurce până la finalul turului fără doi dintre juniorii săi, Cristi Poștoarcă și Cristi Onțel. Primul se va opera peste câteva zile de ligamente încrucișate, iar fostul mijlocaș al lui FCSB mai stă în afara gazonului o lună de zile după ce și-a depalsat clavicula în amicalul cu CNP Timișoara.
Formații probabile:
Unirea: Sporea- R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Vitinha – Al. Giurgiu – S. Muresan, Selagea, Păcurar, Davidaș – An. David
Sebiș: Horvat – Pîslaru, Ad. Pop, Dumitrache – Goșa, Ruță, Pintea, Cl. Vereș – Ankomah – Enciu, Szekely.

Recomandările redacției