Surpriza primei zile din cadrul turului 4 al Cupei României a fost reuşită de ocupanta locului 3 din seria a IV-a a Ligii a III-a, care a
eliminat-o după prelungiri pe una dintre candidatele la promovarea în Liga I.
Două dintre partidele disputate marţi în Cupa României s-au decis în timpul regulamentar de joc, ambele fiind câştigate de echipele din eşalonul superior. Ripensia a eliminat pe Şoimii Lipova dintr-un penalty transformat de Cosmin Sîrbu, în timp ce liderul eşalonului secund, U Craiova 1948 SA, a marcat de patru ori în poarta Filiaşului, prin Răducanu (2 goluri), Bălan şi Ciolacu.
Celelalte două meciuri ale zilei nu au dus lipsă de suspans, verdictul fiind dat după 120 de minute de joc la Bucureşti, respectiv după lovituri de departajare la Slatina.
Milea a eliminat Rapidul cu un şut de la 25 de metri
Cu o formulă de start a cărei medie de
vârstă a fost de 21 de ani şi jumătate, Progresul Spartac a condus de două ori pe Fotbal Club Rapid. Mai întâi, Milea a interceptat o degajare greşită a lui Raul Costin şi l-a servit excelent pe juniorul Cîrlig, care l-a executat pe Tătaru cu un şut imparabil (12). Dulca a restabilit egalitatea după 20 de minute, dar Grigore le-a readus pe gazde în avantaj cu un superb gol din plonjon (37). Pauza le-a găsit pe cele două echipe la egalitate, după ce Adrian Bălan a egalat de la punctul cu var (43).
Schimbările făcute de cei doi antrenori nu au adus ceva nou pe tabela de marcaj, astfel că s-a intrat în prelungiri. Când toată lumea se gândea la lovituri de departajare, cu un minut înainte de fluierul final al celei de-a doua reprize de prelungiri, Milea a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat de la peste 25 de metri, iar mingea a intrat în poartă, deşi Tătaru a dat impresia că nu va avea probleme în a bloca-o. Oaspeţii nu au mai avut timp să restabilească din nou egalitatea şi Progresul Spartac s-a calificat în 16-imile Cupei României.
La Slatina s-au executat 18 penalty-uri
În celălalt meci care a ajuns în prelungiri
s-au întâlnit două echipe din eşalonul secund, CSM Slatina şi Turris-Oltul. În timpul regulamentar de joc, gazdele au avut superioritate numerică timp de 38 de minute, după eliminarea moldoveanului Damaşcan, fără a-l valorifica pe tabelă.
Echilibrul numeric s-a refăcut în minutul 95, după eliminarea lui Cotigă, însă tabela a rămas neschimbată până la finalul prelungirilor, astfel că s-a ajuns la lovituri de departajare.
La 5-4 pentru slătineni, Velcu a apărat penalty-ul lui Silviu Pană, ceea ce ar fi dus Slatina în 16-imi, dar s-a dictat repetarea loviturii, care a fost transformată de această dată. S-a mers umăr la umăr până la 8-8, unde doi juniori de 17 ani au făcut diferenţa. Abel Stan a ratat, dar Adrian Niţă nu şi Turris-Oltul s-a calificat mai departe.
Iată rezultatele şi programul turului 4 al Cupei României:
Marți, 20 octombrie, ora 14:30
CS Şoimii Lipova – AFC Ripensia Timișoara 0-1 (0-1)
Cosmin Sîrbu (32 – pen.)
AFC Progresul 1944 Spartac – Fotbal Club Rapid 3-2 (2-2, 2-2)
Alexandru Cîrlig (12), Andrei Grigore (37), Răzvan Milea (119) / Alexandru Dulca (32), Adrian Bălan (43 – pen.)
CSM Slatina – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele 8-9 (0-0, 0-0, 0-0)
ACSO Filiaşi – U Craiova 1948 SA 0-4 (0-2)
Robert Răducanu (10, 29), Claudiu Bălan (76), Andrei Ciolacu (82)
ACS Viitorul Şelimbăr – AS FC Universitatea Cluj nu se dispută
Sursa: FRF 

Recomandările redacției