finantare 001Consiliul Judeţean Arad a câştiga, recent, finanţare europeană pentru un proiect care îşi propune dezvoltarea turismului în judeţul nostru. Proiectul are o durată de trei ani de zile şi vizează trei circuite turistice: „Drumul Vinului”, „Pe urmele istoriei arădene – un circuit al cetăţilor, siturilor arheolo­gice şi al ansamblurilor arhitecturale” şi „Descoperă pacea sufletească – un circuit cultural, spiritual şi ecumenic”. „Acest proiect se încadrează perfect cu strategia de dezvoltare tu­ris­tică elaborată de Consiliul Jude­ţean Arad şi care vizează perioada 2012-2014. Este încă un pas pentru afirmarea turistică şi culturală a jude­- ţului nostru”, a declarat vicepreşedintele Adrian Ţolea într-o conferinţă de presă. Peste 800 de mii de lei au fost acordaţi de Uniunea Europeană pentru acest proiect, în timp ce contribuţia Judeţului este de aproape 30 de mii de lei. Pentru promovarea celor trei trasee turistice au fost realizate 10 mii de pliante, 10 mii de postere, trei mii de ghiduri turistice însoţite de hărţi şi 15 mii de cărţi poştale însoţite de DVD-uri turistice. „Va fi realizat şi un film de 30 de minute care va fi difuzat la televiziunea naţională de două ori, la ore de maximă audienţă”, a spus Gabriela Chiricheş, managerul proiectului.
Toate materialele realizate în ca­drul acestui proiect sunt în limba ro­mână, pentru că programul de fi­­nan- ţare vizează promovarea turismului la nivel naţional. La finalul conferinţei de presă Adrian Ţolea a mai declarat că vor fi rea­lizate astfel de materiale de promo­vare în limbi de circulaţie in­terna­ţională finanţate din banii Consi­liului Judeţean Arad pentru că se do­reşte şi atragerea turiştilor străini spre judeţul Arad.
Enduro la Arad
Hard Enduro Club şi Consiliul Jude­ţean vor organiza la începutul lunii aprilie o cupă de enduro la care vor participa cei mai buni motociclişti de enduro din lume. Cei înscrişi sunt din ţări precum Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Anglia, Franţa, Germania, dar şi din România şi ţările vecine. „Odată cu acest concurs, vom promova şi circuitele turistice ale judeţului nostru, cum sunt cele spre Cetatea Şiria şi spre Cetatea Şoi­moş”, a precizat Marcel Vlădiţoiu, preşedintele HECA. Concursul va dura trei zile, prima anunţându-se a fi cea mai palpitantă.
De asemenea, în 30-31 martie, în Piaţa Avram Iancu din Arad, competiţia va fi promovată de către organizatori care au promis că vor duce mai multe motociclete şi obstacole pentru a face demonstraţii.

Recomandările redacției