parc zarandAsociaţia pentru Promovarea Valorilor Naturale şi Culturale ale Banatului şi Crişanei „Excelsior” va organiza în data de 31.05.2013 începând cu orele 09:30, un marş tematic, desfăşurat în cadrul proiectului „Voluntariat pentru promovarea constituirii unei zone de agrement în Municipiul Arad – Canalul Mureşel”. Proiectul este finanţat prin programul Tineret în Acţiune – iniţiative ale tinerilor şi se va îmcheia la aceeaşi dată.

Tema marşului tematic este: „Team Green! Vino în echipa verde!”. Organizatorii marşului practic doresc să scoată în evidenţă nevoia de a amenaja noi spaţii verzi în Municipiul Arad, care este văduvit de astfel de zone atât de necesare pentru relaxare şi sport comunităţii locale, în special locuitorii din cartierele mai îndepărtate de râul Mureş, care sunt cartierele Confecţii, Cadaş, Pârneava, Bujac, Gai şi chiar Vlaicu şi Micălaca. La marş vor participa pe lângă organizatori, şi voluntari de la Centrul de plasament Sântana, cercetaşii României – Centrul Local „Phoenix” Arad, studenţi de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi alţii. Marşul se va deplasa de la Piaţa Avram Iancu spre Piaţa Podgoria şi înapoi.

În timpul marşului, vor fi purtate bannere inscripţionate cu imagini ale Canalului Mureşel, asa cum se prezintă acesta începând de la Complexul Comercial Jackson şi până la ieşirea din zona de locuinţe a oraşului, precum şi imagini cu felul în care s-ar putea prezenta canalul dacă ar fi amenajat ca zonă verde cu pistă în care este prezentată iniţiativa „Team Green! Vino în echipa verde!”.

După marşul tematic, organizatorii se vor întâlni cu presa locală pentru a rpezenta şi alte rezultate ale proiectului, în special rezultatele sondajului  de opinie desfăşurat în zona cartierului Confecţii, în care locuitorii riverani ai Canalului Mureşel sunt invitaţi să îşi exprime punctul de vedere în ceea ce priveşte modul de intervenţie al autorităţilor publice locale asupra situaţiei acestuia.

Campania de informare şi promovare „Team Green! Vino în echipa verde!” se va continua pe pagina de web a asociaţiei şi pe facebook, comunitatea arădeană fiind invitată în continuare să ia parte la sondajul referitor la Canalul Mureşel. La finalul campaniei, rezultatele obţinute vor fi prezentate administraţiei publice locale, pentru a-i face cunoscută poziţia comunităţii municuipale faţă de această tematică şi pentru a o sprijini în luarea deciziilor privind dezvoltarea edilitară.

 

CLAUDIA GAVRA

Recomandările redacției