Proiectul vizează înfrumusetarea cartierelor prin realizarea de graffiti-uri pe zidurile care înconjoară o parte din platformele de colectare a deșeurilor

Proiectul vizează înfrumusetarea cartierelor prin realizarea de graffiti-uri pe zidurile care înconjoară o parte din platformele de colectare a deșeurilor

Alte platforme gospodăreşti din municipiu vor fi înfrumuseţate anul acesta în cadrul proiectului „Culori şi zâmbete” , iniţiat de Poliţia Locală Arad şi premiat în varianta sa pilot spre finele lui 2013 cu suma de 7500 de lei la un concurs naţional.

Proiectul are ca scop conștientizarea populației asupra importanței păstrării curățeniei pe domeniile publice sau în spațiile private şi atenționarea asupra importanței păstrării unui mediu înconjurător corespunzător, reuşind totodată să înfrumuseţeze propriu-zis şi să „dea viaţă” Aradului. Cincisprezece platforme au fost finalizate cu brio în 2013, atunci când acesta a fost lansat în parteneriat cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Fundaţia ProPrietenia, Şcoala Generală „Aron Cotruş” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”.

Şi anul acesta, elevii şi studenţii voluntari, împreună cu elevii aflaţi sub protecţie specială, vor fi coordonaţi de acelaşi Sabin Chintoan, artist plastic şi profesor de desen, precum şi de Nicoleta Belean de la Poliţia Locală Arad. Deşi se ştie că majoritatea participanţilor au fost şi vor fi elevi de la Şcoala Generală „Aron Cotruş” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”, sesiunile de „street art” se lasă de obicei cu surprize plăcute. „Am avut surpriza să ni se alăture la activități părinți, cadre didactice, chiar bunici, care au venit lângă copii și au pictat împreună. Unii ziceau că nu au mai pus mâna pe pensulă de foarte mulți ani. A fost frumos… S-au legat prietenii, s-au închegat echipe, nu au existat constrângeri, a venit cine a dorit. Acum avem oportunitatea de a continua cu ajutorul unor firme cărora le mulțumim”, precizează Nicoleta Belean.

Într-adevăr, reprezentanţii firmei POLICOLOR S.A. s-au oferit deja să sponsorizeze în continuare aceste acţiuni de succes cu vopsea lavabilă şi coloranţi, materiale care au ajuns deja în posesia instituţiei. „Acum câteva luni, cand am aflat despre iniţiativa Poliţiei Locale Arad, am ştiut imediat că vrem să ne alăturăm organizatorilor.« Policolor» a apreciat intotdeauna astfel de proiecte şi va fi mereu deschis la demersuri care vin să înfrumuseţeze şi să îmbogăţească peisajul urban. Suntem bucuroşi că facem parte din acest program, că putem da culoare oraşului Arad, şi asteptăm cu nerăbdare să vedem creaţiile domnului  profesor Chintoan şi ale echipelor sale ”, a declarat Alexandra Rusu, director de marketing la Policolor SA.

Proiectul mai beneficiază de sprijinul firmei Libra Art & Hobby SRL, care asigură vopseaua specială necesară contururilor și de cel al societății de salubrizare  POLARIS SA, ai cărei reprezentanți igienizează spaţiul chiar înainte de începerea activității.  Și alți agenți economici s-au oferit să-i recompenseze  în continuare cu dulciuri și gustări pe copiii care aduc culori și zâmbete în cartierele municipiului:  Cofetaria Tărâmul Dulce  și Pizza 128 .

Anul trecut ne-am propus să pictăm minim zece astfel de platforme şi am reușit să finalizăm cincisprezece. La fel ne propunem și acum. Oamenii au apreciat efortul copiilor care vin în timpul lor liber și desfășoară o activitate cu un rezultat vizibil și cu mesaj pozitiv. Mai mult, ne bucură enorm faptul că se implică firme, mici sau mari, chiar din afara orașului nostru, ceea ce înseamnă că ideea este generoasă și astfel de inițiative pot atrage  factori din comunitate – elevi, agenți economici, instituții de învățământ.  Împreună se pot realiza lucruri frumoase ”,  ţine să completeze Viorica Graur, director general al Poliției Locale Arad.

Recomandările redacției