În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, marcată în data de 20 noiembrie, elevii și cadrele didactice de la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova au implementat un proiect inedit în parteneriat cu Asociația ,,Amprenta de bine”.

      Activitățile din cadrul acestui proiect au menirea de a promova drepturile copiilor într-o manieră deosebit de atractivă. Fiecărui drept îi corespunde un QR Code, care deschide o prezentare detaliată a acelui drept.

      ,, Fiecare copil are dreptul la viață, la identitate, la familie. Fiecare copil are dreptul la sănătate, la libertate de gândire, conștiință și religie. În egală măsură, fiecare copil are dreptul la educație. Educația trebuie să rămână piatra de temelie în formarea fiecărei generații.

      Amprentele de Bine și-au găsit un loc potrivit și în școala noastră, înveselind atât pereții, cât și sufletele copiilor. Elevii noștri şi-au îmbogăţit cunoştinţele cu privire la importanţa şi semnificaţia drepturilor pe care le au, dar şi a responsabilităţilor care decurg din acestea.

      Inspirați de mesajul proiectului, ,,Fiți responsabili și lăsați doar amprente de bine!”, ne propunem ca prin fiecare faptă, gest sau vorbă, să lăsăm o Amprentă de Bine în școala și în comunitatea noastră, respectând drepturile, dar și responsabilitățile pe care le avem, prin cultivarea respectului și a empatiei. Mulțumim pentru acest proiect de suflet, Amprenta de bine!”, spune director adjunct,

prof. Cristina IANCULESCU.   

      Proiectul s-a bucurat de un real succes, remarcându-se implicarea și dorința de cunoaștere a copiilor.

Recomandările redacției