Idioțenie fără margini – de asta a dat dovadă un tată, care și-a pus în pericol copilul. Imagini cu un bebeluş aflat în cărucior, împins de un şofer din Gorj, care conduce o maşină cu volan pe dreapta, au fost postate pe facebook. Poliţia a deschis, marţi, o anchetă în acest caz, pentru identificarea bărbatului, care pare a fi tatăl micuţului.

În filmarea postată pe facebook apare un autoturism cu numere de Gorj, cu volan pe dreapta. În timp ce şoferul conduce maşina cu o singură mână, cu cealaltă împinge un cărucior în care se află un copil, cel mai probabil fiul lui.

Mai mult, șoferul este încurajat de pe marginea drumului de o femeie care pare a fi mama băieţelului, care este amuzată de situaţie.

Filmarea mai arată că, la un moment dat, conducătorul auto se întâlneşte cu doi localnici, iar unul dintre ei se aşează pe capotă.

Docamdată, tatăl a primit doar amendă

Bărbatul care a fost filmat în timp ce conducea maşina cu volan pe dreapta cu o mână, iar cu cealaltă îşi plimba copilul aflat în căruicior, pe lângă vehicul, a fost găsit şi amendat, marţi, de poliţiştii Serviciului Rutier din Gorj.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj l-au identificat pe bărbatul care plimba copilul în timp ce conducea maşina, acesta fiind amendat cu 725 de lei.

„La data de 23 octombrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj au identificat conducătorul autoturismului din materialul video prezentat în mass-media, un tânăr de 23 ani, din municipiul Tg.-Jiu, fiind sancţionat contravenţional, conform OUG 195/2002, cu amenda in cuantum de 725 lei, pentru efectuarea altor activităţi de natura a-i distrage atenţia de la conducere”, au transmis reprezentanţii IGPR.

De asemenea, potrivit sursei citate, va fi informată şi DGASPC Gorj, pentru efectuarea unor verificări privind creşterea copilului.

Oamenii legii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile şi îi caută pe părinţii copilului.

„Deocamdată se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor din imagini şi locaţia”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De asemenea, şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj s-a autosesizat în acest caz.

„Am văzut şi noi imaginile. Ne-am autosesizat în acest caz. Am făcut o adresă în regim de urgenţă la Poliţie să îl identifice, să vedem despre cine este vorba. Urmează să analizăm cazul prin prisma legislaţiei de protecţie a copilului. Cu siguranţă este un incident care ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte părinţii”, a declarat, Lucian Zălog, directorul adjunct al DGASPC Gorj. Imaginile au stârnit revoltă pe internet, tatăl fiind condamnat de cei care au văzut filmarea.

https://www.youtube.com/watch?v=OOMJ4pMydTI

Recomandările redacției