Preşedintele american Donald Trump a fost întâmpinat de manifestanți la sosirea centrul evreiesc Tree of Life din Pittsburgh, unde a participat alături de soţia sa, la funeraliile victimelor atentatului anti-semit de săptămâna trecută în care 11 persoane și-au pierdut viața.

Funeraliile care au avut loc marţi au fost celebrate de un medic recunoscut în comunitatea evreiască şi un pilon al congregaţiei, alături de doi fraţi cunoscuţi sub denumirea de ”Rosenthal boys”.

Sute de persoane îndoliate au umplut o sinagogă, un centru al comunităţii evreieşti şi o a treia locaţie secretă, aceasta fiind prima dintr-o serie de evenimente care se vor desfăşura timp de o săptămână cât vor dura funeraliile închinate victimelor celui mai sângeros atac anti-semit din istoria SUA.

La funeralii a participat marţi şi preşedintele american Donald Trump, care a fost întâmpinat cu mesaje de genul Este vina ta” sau Cuvintele au importanţă”, acuzându-l că atacurile rasiste au fost încurajate de limbajul său războinic.

Preşedintele american şi soţia sa Melania au sosit la centrul evreiesc Tree of Life unde au aprins lumânări în memoria victimelor şi au depus trandafiri albi şi pietricele pentru fiecare victimă, aceasta fiind o tradiţie iudaică de înmormântare. Apoi, cei doi s-au deplasat pentru o vizită la spitalul în care se află supravieţuitorii atacului.

Trump şi soţia sa Melania au fost însoţiţi de fiica sa Ivanka Trump şi soţul acesteia, Jared Kushner, precum şi de rabinul congregaţiei Tree of Life şi de ambasadorul israelian Ron Dermer.

Recomandările redacției