Protestatari #Rezist au lipit afișe cu mesaje obscene pe poarta casei deputatului PSD, Florin Iordache. Incidentul s-a produs sâmbătă

Florin Iordache a declarat, duminică că analizează toate posibilităţile în legătură cu acţiunile pe care le va lua împotriva protestatarilor #Rezist care au lipit, sâmbătă, mesaje obscene pe poarta casei sale, inclusiv depunerea unei plângeri la poliţie.

„Analizez, fără îndoială. Analizez toate posibilităţile. Lucrurile au mers mult prea departe. Nu au nicio legătură acţiunile din Parlament cu astfel de purtări în spaţiul public”, a afirmat Florin Iordache, duminică, întrebat dacă va depune o plângere la poliţie împotriva protestatarilor.

Conform reprezentantului Poliţiei Ilfov, Ciprian Romanescu, Florin Iordache poate depune plângere împotriva protestatarilor #Rezist care au lipit, sâmbătă, mesaje obscene pe poarta casei, în termen de 90 de zile. Cei şase protestatari au fost amendaţi cu câte 300 de lei.

Un număr de şase protestatari #Rezist, între care Mălin Bot şi Marian Ceauşescu, care au vandalizat poarta garajului lui Florin Iordache, lipind mai multe afişe cu diferite mesaje obscene, au fost amendaţi cu câte 300 de lei pentru săvârşirea contravenţiei din Legea 61 (sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), articolul 2, punctul 14.

Un grup de protestatari #Rezist, între care Mălin Bot şi Marian Ceauşescu au mers, sâmbătă la locuinţa deputatului Florin Iordache şi au vandalizat poarta garajului său şi pe cea de la intrarea în curtea casei. Protestatarii au lipit mai multe afişe cu mesaje obscene acestea fiind, spun ei într-un video realizat la faţa locului, reacţie la semnele obscene pe care Florin Iordache le-a arătat Opoziţiei în plenul Parlamentului.

„El ne-a arătat, noi vrem să îi arătăm mai multe”, au spus aceştia. Ei au aruncat şi papuci în curtea casei lui Iordache: „Îi dăm papucii”, au spus ei.

Protestul, după gestul din Parlament

În filmul publicat pe YouTube, de către Mălin Bot, se pot vedea poliţiştii care vin la faţa locului şi au legitimat protestatarii. În acelaşi filmuleţ se vede cum un autoturism iese din garaj, iar protestatarii strigă „Ciordache”, după care spun că fostul ministru a tamponat o altă maşină în graba sa de a pleca de acasă.

Protestul vine după ce miercuri, deputatul Florin Iordache a arătat degetul mijlociu în plenul Parlamentului României. Deputatul Florin Iordache a evitat să comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele mâini, spunând doar că … „vi s-a părut. E un punct de vedere”.

Imaginile din plen l-au suprins pe Florin Iordache în momentul în care se întorcea de la pupitru şi a ridicat ambele mâini cu degetele mijlocii în aer.

Recomandările redacției