Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a insistat ca Psihiatria de la Căpâlnaş să fie acoperită încă în această toamnă, ca lucrările să poată continua iarna pe interior. Construcția este ridicată în roșu, acoperită integral, urmând ca în perioada următoare să înceapă lucrările de finisaj pe interior. Clădirea a fost ignifugată.
„Voi pune presiune pe constructor, dacă ne vor permite condițiile meteo și nu ne surprinde toamna cu ploi abundente sau cu o zăpadă timpurie, să acoperim anul acesta și construcția de la noul Spital de Oncologie, din municipiu! Psihiatria de la Căpâlnaș este al doilea spital pe care Consiliul Județean Arad îl construiește, după spitalul TBC, dat în funcțiune în anul 2017. Lucrările avansează și la șantierul Spitalului de Oncologie, iar pentru Spitalul de Boli Infecțioase am semnat comanda realizării proiectului tehnic. De asemenea, pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie am depus documentația tehnică la CNI, la București, pentru obținerea finanțării, urmând apoi să ajungă la avizare în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Sănătății. Documentația Complexului Matern-Pediatrie este inclus pe lista sinteză a CNI, la București”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Noul spital de Psihiatrie este construit de Consiliul Județean Arad pentru că vechiul spital a fost retrocedat urmașilor foștilor proprietari. Clădirea va avea demisol, parter, etaj, în suprafața totală de 5385 mp. Spitalul va funcționa cu 75 de paturi, pentru pacienţi cu probleme psihiatrice, va avea o curte destinată activităţilor recreative.

 

Recomandările redacției