E 9 noiembrie și UTA a disputat al treilea meci oficial al lunii, pe terenul „Nicolae Dobrin”, din Pitești. Campionii FC Argeș aspiră și ea la un loc sub soarele primei ligi, astfel că putem spune că am avut parte de un adevărat derby pentru podiumul Ligii a 2-a. „Bătrâna Doamnă” chiar ar fi putut trece pe primul loc, dacă lua cele trei puncte.

Fără căpitanul căpitanul C. Rus (suspendat), dar și Isac (accidentat), Laszlo Balint a schimbat trei oameni față primul „11” de la Cluj. Pe teren au apărut Șeroni, Oroian și Ioniță, în timp ce omologul său din Trivale, Ionuț Badea, l-a lăsat și el pe bancă experimentatul „vârf”, Vasile Buhăescu.

Piteștenii au încercat să-i ia tare pe utiști încă din start, iar Blejdea a pătruns în viteză pe lângă Melinte, dar a finalizat slab, în Șeroni, din colțul careului de 6 metri. UTA a crescut treptat în joc și a început să-și creeze și faze de poartă. În minutul 30, Moise l-a întins pe Ducan cu o lovitură liberă de la 27 de metri, iar din cornerul rezultat Oroian a șutat și el bine de la marginea careului, dar același portar al gazdelor a intervenit salvator. Și lovitura de colț succesivă a adus o dublă ocazie în careul piteștenilor. Moihedja a greșit, Ioniță a luftat, dar mingea a ajuns norocos la Melinte care a trimis telefonat în brațele lui Ducan. Amfitrionii au mai încercat ceva pe final de repriză, dar Matiș nu a reușit să reia spre poartă o centrare a lui Mușat.

Așadar, actul secund s-a reluat de la scorul de 0-0 și cu „alb-violeții” având o ocazie bună. Mușat a centrat din lovitură liberă, iar Blejdea a reluat cu capul de puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Iacob. În minutul 51, gazdele ar fi trebuit să rămână în zece oameni, dar Prepeliță a fost iertat de cel de-al doilea cartonaș galben. La capătul unui atac prelungit al arădenilor, Ursu a tras modest la poartă, pentru ca, în minutul 70, gazdele să aibă o ocazie imensă de gol. N. Popescu a furat un balon din picioarele lui Ilie, a pătruns până la 12 metri și a tras puternic milimetric pe lângă stâlpul din stânga lui Iacob. Cu jucători proaspeți pe teren, „Bătrâna Doamnă” a încercat să ia tot „potul” pe final, iar Bustea a fost aproape să reia cu capul în plasă, dacă nu ar fi intervenit Turda în fața sa, în 6 metri. Dar și Iacob a mai avut treabă în cel de-al doilea minut de prelungire, când Năstăsie a expediat un șut puternic din lovitură liberă.

Așadar, FC Argeș și UTA termină la egalitate, 0-0, iar arădenii pierd șansa să urce pe primul loc. Pe de altă parte, echipa lui Laszlo Balint se întoarce acasă cu două puncte prețioase din deplasările dificile de la Cluj și Pitești.

Formații:

FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă, Moihedja – R. Matiș (73 Dănescu), I. Șerban (77 I. Năstăsie), N. Popescu – Blejdea (66 Buhăescu). Antrenor: Ionuț Badea

UTA: Fl. Iacob – An. Rus, Melinte, Șeroni (39 Fl. Ilie), Tomozei – Ursu (80 Bustea), Hrezdac, Moise, Oroian (69 Miculescu) – Al. Ioniță, Buhăcianu. Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea) – Ferencz Tunyogi ( Zalău), Cosmin Bojan (Tg. Mureș).

Observatori FRF: Lucian Mâneran (Brașov), Horațiu Stănescu (Craiova).

FOTO: Fotbal Club Arges Pitesti (Facebook)

Liga a II-a, etapa a 16-a

Turris Oltul Turnu Măgurele – Ripensia Timişoara  3-3

Ionuț Voicu 23, Florian Haită 35, Paul Pațurcă 87 / Alexandru Neagu 39, Albert Voinea 50, 79 – penalty

Farul Constanţa – Pandurii Târgu Jiu  5-0

Kanda 3, I. Stoica 10, Al. Stoica, Cruceru 32 – penalty, Doumbia 38

Concordia Chiajna – Sportul Snagov 2-0

Nica 10, Albu 41

CSM Reşiţa – Petrolul Ploieşti 1-1

Avram 62 – autogol / Marinescu 24

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dunărea Călăraşi  1-3

Bădăuță 79 / Rusu 13,22, Mediop 90+3

SCM Gloria Buzău – Metaloglobus Bucureşti  1-2

V. Alexandru 14 / Coman 78, Lungu 82

CS Mioveni stă.

ASU Politehnica Timişoara – FK Csikszereda    1-0

Ignea 50

Campionii FC Argeş – UTA Arad    0-0

Duminică, 10 noiembrie, ora 12

Rapid – Universitatea Cluj – DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1

Clasament

Etapa următoare, intermediară (miercuri, 13 noiembrie, ora 14): Metaloglobus – Constanţa, UTA – Buzău, Călăraşi – FC Argeş, Ploieşti – Viitorul Tg. Jiu, Csikszereda – Reşiţa, Ripensia – ASU Poli, Snagov – Turnu Măgurele, U. Cluj – Chiajna, Mioveni – Rapid, Pandurii Tg. Jiu va sta.

Recomandările redacției