Naționala de tineret a României a bucurat o națiune întreagă în an Centenar prin calificarea la Euro 2019. Selecționerul Mirel Rădoi a contat constant pe trei dintre fotbaliștii crescuți de Atletico Arad, Dennis Man, Adrian Petre și Răzvan Oaidă.
Dintre aceștia, unul se află în topul fostului fundaș stelist când vine vorba despre fotbalul intern. „Dacă luăm ca individ şi ca jucător tânăr, eu cred că, în acest moment, Dennis Man e jucătorul cel mai complet. Dacă vorbim strict de tehnică, viteză, forţă, mentalitate, de latura psihologică. Eu cred că el se apropie cel mai mult de «pachetul complet». El poate să joace orice, poate să joace dreapta, zonă centrală, stânga, poate să joace în 4-2-3-1, poate să joace în 4-3-3, poate să joace atacant fals. Este jucătorul care poate acoperi foarte multe poziţii”, a spus Rădoi la Digi Sport.
Dennis Man a fost transferat în 2016 de FCSB de la UTA contra sumei de 300.000 de euro, la care s-a mai adăugat după un an 20 de mii de euro. Totodată, în momentul debutului arădeanului într-un meci oficial al primei reprezentative, „Bătrâna Doamnă” va mai încasa 100 de mii de euro.
Acum, Becali doreşte 30 de milioane pentru a-l ceda, jucătorul de 20 de ani având contract cu trupa lui Dică până în vara lui 2022. Mijlocaşul ofenisv de 20 de ani e cotat de siteurile de specialitate la 2.7 milioane de euro. „Să putem spune despre un jucător că valorează mai mult de 15-20 de mi­lioane, trebuie să fie bun în duelurile unu la unu. Sau să nu îi fie frică să intre în meciuri cu Anglia şi să trateze fiecare adversar la fel. Trebuie să intre pe teren cu această mentalitate. Eu cred că România, în momentul de faţă, nu poate oferi un jucător cu mai mult de 10 mi­lioane”, a completat Rădoi.
În prezenta stagiune a Ligii 1, Man a adunat 6 goluri în tricoul viceliderului FCSB.

Recomandările redacției