margi1Returul seriei de Vest a ligii secunde a debutat cu câteva rezultate surprinzătoare, care au reconfigurat – oarecum – situația la vârful clasamentului. Obținând un singur punct din trei partide, FCM Târgu Mureș a pierdut teren important în lupta pentru promovare, cum și poziția lui ACS Poli e pusă în discuție după înfrângerea de la Arad și remiza cu CS Mioveni.
Radu Mărginean, unul dintre cei mai experimentați utiști, consideră că lupta pentru un loc sub soarele Ligii 1 va fi foarte interesantă și asta: „Fiindcă s-a auzit că o parte dintre echipele din față au probleme cu licențierea, cred că în afară de Maramureș, Olt și, poate, Luceafărul, restul formațiilor din serie speră să promoveze. Tocmai de aceea, vor fi destule meciuri directe în care se poate orice, din moment ce forțele sunt cât de cât echilibrate. Tot ce știu eu, este că de acum înainte depindem doar de noi, mingea este în terenul nostru. După ziua de vineri, când am și ajuns cu banii la zi, chiar nu mai avem nicio scuză pentru ceea ce urmează. E foarte important că un club care-și dorește să facă performanță are liniște și stabilitate din punct de vedere financiar”.
Mijlocașul mai recunoaște că UTA încă ar avea nevoie de cel puțin unul – doi jucători de valoare pentru bătăliile ce urmează, dar și puțin timp ca noii sosiți să fie integrați cu adevărat. „Dacă toți jucătorii din așa-zisul prim unsprezece sunt apți, cred că exprimarea noastră este bună și apar și rezultatele. În momentul în care ne lipsesc unul-doi jucători, așa cum s-a întâmplat la Mioveni, avem ceva probleme. Neagu e evoluat excelent cu Poli și nu am mai dat randament pe banda stângă fără el. Dosso și Oară erau de puțin timp cu noi, nu apucaseră să se integreze ca lumea, să se obișnuiască cu stilul antrenorului. Vorbesc din proprie experiență, fiindcă și mie, deși aveam destule meciuri în Liga 1, mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu planul tactic, să-mi dau seama exact ce dorește domul Falub de la mine. Orice fotbalist de valoare este binevenit, nu contează postul pe care joacă. Mulți spun că nu avem un număr 10, dar Laso poate interpreta bine acest rol, e jucătorul care face de multe ori diferența în atac”, consideră „închizătorul” de 30 de ani.
În fine, Mărginean atrage atenția asupra importanție următorului meci de campionat.„La Brașov nu mai avem voie să greșim. Este un prim meci decisiv pentru noi, trebuie să ne gândim ca la o finală la el”, a încheiat „textilistul”.

Recomandările redacției