raliuMihai Leu, deţinătorul licenţei pentru Raliul Aradului a solicitat includerea acestei etape din campionatul autohton şi în cadrul Campio­- natului European de Raliuri. În acest fel România ar putea avea două prezenţe în European, după Raliul Sibiului (cuprins anul trecut în calendarul european) ar putea face parte şi Raliul Aradului.
Raliul Aradului din acest an va  avea loc în conformitate cu cerinţele FIA pentru Cupa Europeană de Raliuri şi va fi inclus ulterior în această competiţie secundară, dacă oficialii forului mondial vor fi mulţumiţi la finalul inspecţiei. Ulterior, dacă inspecţia este trecută cu brio, va urma includerea în Campionatul European de Raliuri.
„Politica noastră conform căreia cu paşi mici ne îndreptăm spre performanţe majore a ajuns într-o fază superioară. De acum nu mai putem da înapoi. Sunt convins că vom reuşi să trecem şi acest test şi următorul şi în curând vom avea la Arad o etapă de ERC”, transmite fostul campion din ring intrat în lumea vitezei.
Raliul Aradului ar putea deveni etapă de European cel mai devreme în sezonul 2015. În 2013, reuniunea figurează ca a şasea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri şi va avea loc în perioada 22-24 august, la numai o lună după Raliul Sibiului.
Etapa se va desfăşura pe drumuri de pământ, forestiere şi comunale cu o lungime totală de 150-170 kilometri. De asemenea, Raliul Aradului face parte şi din calendarul campionatului naţional de raliuri din Ungaria.

Recomandările redacției