rataAradul are cu câteva zeci de şo­meri în plus, faţă de acum o lună de zile. Chiar dacă rata şomajului înre­gistrată la nivelul judeţului nostru este sub media pe ţară, trebuie remarcat că numărul arădenilor fără loc de muncă nu scade, ci creşte.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, numărul arădenilor înregistraţi ca şomeri este în prezent de 7.898. La începutul lunii ianuarie, în judeţ erau înregistraţi un număr de  7.810 persoane fără loc de muncă. În aceste condiţii, rata şomajului a ajuns la 3,79 la sută. Din totalul de arădeni fără serviciu, 3.518 sunt femei. Situa­ţia întocmită de reprezentanţii AJOFM mai arată că un număr de 4.454 de şomeri primesc indemnizaţie de şo­maj, în timp ce restul sunt neindemnizaţi. Situaţia care indică numărul total al şomerilor este aferentă lunii ianuarie a acestui an.
Din toamna anului trecut, nu­mă­rul persoanelor şomere este în uşoară, însă continuă creştere. Statisticile oficiale arată totuşi că, deşi sunt mai mulţi şomeri, judeţul are şi mai mulţi salariaţi. În prezent, în Arad sunt peste 120.000 de salariaţi. Judeţul se află încă printre jude­ţele în care rata şomajului nu este una extrem de ridicată.
Luna viitoare, Agenţia Jude­ţea­nă de Ocupare a Forţei de Muncă va organiza prima bursă din acest an. Bursa locurilor de muncă din luna martie se va adresa cu predilecţie femeilor.

Recomandările redacției