ratiuCu siguranță, unul dintre atuurile liderului Ligii a V-a (Seria B) este linia de atac. Acolo activează belenii Alin Gligor și Ionuț Rațiu, prieteni de ani buni de zile și în afara terenului. De fapt, aproape jumătate din lotul Voinței Macea a activat la Dacia Beliu în trecut, la fel ca și antrenorul Costel Filipaș.
Cei doi atacanți au împreună apro­ximativ 40 de goluri în prezenta ediție de campionat, ei fiind principalii „vinovați” și pentru marea surpriză de duminică, din „fieful” Pâncotei II. „Sincer, eu nu știam exact câți jucători de Liga a II-a au avut, pentru mine tot o echipă de Liga a V-a a rămas.  Eram formația de primul loc, ne doream mult să rămânem acolo și doar la mâna noastră până la final. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar cred că suntem cea mai bună echipă din această serie, suntem practic o familie, cu un antrenor foarte dedicat și pasionat muncii sale. Macea merită această promovare și cred că o va obține dacă nu intervin probleme cu accidentările”, a spus Rațiu, autorul „dublei” câștigătoare din Podgorie pe care, însă, recunoaște că nu ar fi reușit-o fără ajutorul colegului de linie: „În proporție de 70% sunt golurile lui Alin (n.a. Gligor). El a creat fazele, eu m-am ocupat doar să intre mingea în plasă”.
Junior al celor de la Dacia Beliu și CS Ineu, Ionuț Rațiu (26 de ani) recunoaște că de la 19-20 de ani joacă fotbal mai mult de plăcere. „Am ajuns să practic acest sport ca un hobby, nu mi-am propus să fac o carieră în fotbal. Mi-este puțin greu să particip și la cele două antrenamente la zeci de kilometri departe de casă și să-mi pierd și o parte din ziua de duminică, singura în care aș putea să mă odihnesc, dar o fac pentru băieți, pe care îi consider prietenii mei. Dacă ar fi alta atmosfera la echipă nu cred că aș continua. Iar lucrurile rămân va­labile și în Liga IV-a, mai ales că nu văd o mare diferență între cele două eșaloane”, a adăugat Rațiu.

Recomandările redacției