ratiuEchipa lui Filipaș a mai făcut un pas spre Liga a IV-a, după ce a trecut de incomoda formație din Apateu. În cele din urmă a fost 4-1, însă golurile desprinderii au venit în ultimele zece minute, când Recolta era în căutarea golului egalizator și s-a descoperit în apărare. Însă, singura vină pentru
așa – zisul suspans au avut-o doar măcenii, care au ratat ocazii importante în special în debutul părții secunde.
Fără Drăgan, suspendat, Filipaș a avut la dispoziție doar 12 jucători. Norocul fostului fundaș a fost că s-a putut baza pe toate „piesele” grele, care aveau să-i rezolve până la urmă partida.
Totuși, startul de meci a fost modest pentru gazde, dar asta și pentru că vizitatorii au stat destul de bine în apărare. Echilibrul s-a rupt de abia în minutul 21, când Gligor a pătruns în forță în careu, a întors mingea la 6 metri, de unde Rațiu a trimis cu stângul în poartă. Același atacant al măcenilor a mai avut două șuturi periculoase, însă ocazia primei părți a avut-o Apateul. Tehnicul și rapidul Ungur a înșirat trei adversari și a finalizat cu exteriorul la colțul scurt, dar bara l-a salvat pe Potoreț. Voința s-a întors rapid în atac și două ratări marca Gligor și Ardelean, a modificat iarăși tabela. În chiar primul minut de prelungire al mitanului, Gligor a țintit transversala din poziție clară de gol, mingea a ajuns cu noroc la Rațiu, care a îndeplinit formalitatea: 2-0.
Dorind să încheie rapid socotelile, măcenii au început în forță partea a doua. Pe rând, însă, Marchiș, Stan, Bonț și Husar l-au remarcat pe Dănilă și le-au dat prilejul celor de la Apateu să revină în joc după faza din minutul 74. Atunci, Căta l-a culcat în careu pe Ungur, iar Fărcuți a transformat cu mare precizie penalty-ul rezultat: 2-1. Pentru alte 6-7 minute, Recolta a crezut în șansa ei, s-a și prezentat la finalizare prin mij­locașii laterali Botaș și Bondor, dar șuturile lor s-au dus alături. Lucrurile s-au clarificat defintiv în minutul 84. Husar a recuperat un balon, l-a des­chis pe Ionuț Rațiu, care a realizat „hattrickul” de la 12 metri. Și, când arbitrul Bogdan se pregătea să fluiere finalul, fotbalul a premiat și efortul lui Alin Gligor, care a scris concluzia meciului cu șut plasat din 14 metri. S-a încheiat 4-1, iar măcenii rămân singuri în fruntea clasamentului.
Formații:
Macea: Potoreț – Stan, Căta, Ardelean – Bonț, Marchiș, Rădac, Husar, Lăcătuș – Rațiu (85 Săcui), A. Gligor.
Apateu: Dănilă – Lucuța, Petrehele, Tulcan, R. Botaș – Bondor, Fărcuți, Purtan, D. Botaș –  Rus (Rob), Ungur.
Arbitri: Loredan Bogdan – Adrian Costea, Sorin Saladea. Observatori AJF: Ovidiu Coman, Doru Herțeg

Recomandările redacției