ppddScandalurile din PP-DD Arad şi contestarea tandemului Remus Guţu – CătălinŢiţirigă ar putea aduce decapitarea celor doi de către conducerea centrală a partidului.
Ioan Seculi, consilier judeţean din partea PP-DD Arad şi totodată tatăl Simonei Man (preşedinte la nivel naţional) afirmă, în diferite împrejurări că zilele lui Remus Guţu la conducerea filialei arădene a partidului sunt numărate. Vizat de nemulţumirea lui Seculici este şi Cătălin Ţiţirigă, viceprimar al municipiului, care ar putea împărtăşi aceeaşi soartă cu Guţu. Deşi rezultatele obţinute la alegerile locale şi la cele parlamentare de către PP-DD Arad nu sunt deloc subţiri, Remus Guţu ar putea fi debarcat.
Surse din cadrul partidului spun că Ioan Seculi a organizat o întâlnire cu mai mulţi lideri de organizaţii din judeţ, nemulţumiţi de Remus Guţu, şi le-a transmis că va face tot posibilul pentru a scăpa de actualul preşedinte. „La acea întâlnire ne-a transmis că în PP-DD Arad va rămâne ori el, ori Remus Guţu. Ne-a dat de înţeles că din poziţia în care se află (n.r. anume aceea de tată a şefei partidului pe ţară) rezultatul este unul previzibil: de eliminare a lui Remus Guţu”, spun surse din PP-DD Arad.
Mai mult, zilele trecute Ioan Seculi afirma în diverse medii că în doar câteva zile va veni de la Bucureşti, de la conducerea centrală a partidului, decizia de excludere a lui Remus Guţu din PP-DD. Aliaţii lui Seculi din partid şi cei care susţin ideea exluderii lui Guţu sunt unii şefi de organizaţii sau consilieri locali care susţin că au fost marginalizaţi de către actuala conducere.
Conform aceloraşi surse interne, în perioada următoare mai mulţi dintre actualii şi foştii membri ai PP-DD Arad vor ieşi public şi îl vor ataca pe Remus Guţu.
Contactat telefonic şi întrebat despre afirmaţiile lui Ioan Seculi, conform cărora ar urma să fie zburat din partid, Remus Guţu spune că nu se pune probleme de aşa ceva, însă nu neagă faptul că Ioan Seculi face asemenea afirmaţii. „Este linişte în PP-DD Arad şi în consecinţă nu avem de ce să ne facem probleme. Oricine poate spune orice, poate avea orice opinie doreşte”, s-a li­mi­tat să afirma Remus Guţu.
Cazanul PP-DD Arad este, de ceva vreme, sub o serioasă presiune, iar o intervenţie a conducerii centrale într-o direcţie sau alta nu ar face altceva decât să rupă serios partidul.

Recomandările redacției