Partida dintre Pandurii și UTA a avut parte de un moment controversat. Poate faza toamnei în arbitrajul românesc. În minutul 25, la un duel pentru un balon aflat în aer, petrecut în careul arădenilor, El Hasni a fost împins clar de Nsiah, atacantul celor de la Pandurii. Tunisianul a căzut urât și s-a accidentat foarte grav, dar „centralul” Denis Haidiner a văzut doar cum utistul , dezechilibrat de adversarul său, a atins ușor mingea cu brațul drept.
Astfel, arbitrul hunedorean a arătat fără ezitare și mustrare de conștință punctul cu var. Ba, mai mult, după ce s-a consultat de­geaba cu „asistentul” Damian Antal, Haidiner i-a arătat și cartonașul galben lui El Hasni, care se zvârcolea de durere în spatele porții lui Bodea. „Nu cred că mai e ceva de spus despre acea fază, doar un simplu incredibil. Dincolo de accidentarea gravă a jucătorului nostru, care ne-a dat toate planurile tactice peste cap și ar putea lipsi mult de pe gazon de acum înainte, moralul jucătorilor putea fi serios afectat dacă Bodea nu apăra lovitura de la 11 metri. S-ar fi intrat cu nervi și mai mari la vestiare, iar în aceste situații e greu să te mai faci înțeles ca și antrenor. Eu am vorbit puțin cu Haidiner la pauză și mi-a spus că așa a văzut el, iar dacă a greșit își cere scuze. Bine că nu a uitat să-i dea nici cartonaș galben, jucătorul fiind suspendat etapa viitoare. Dar, asta contează mai puțin, că ne este teamă că l-am pierdut pe El Hasni pentru câteva săptămâni, poate luni”, a menționat Ionuț Popa. Gorjenii nu au putut profita însă de moment și au ratat lovitura de la 11 metri prin Tudoran, iar scorul rămânea alb.
Cert este că după ce s-a dezechilibrat, El Hasni și-a prins piciorul sub el, după care s-a julit serios și la piciorul stâng din cauza suprafeței sintetice.
Decizia aiuristică luată de Haidiner poate fi interpretată și în cheia răzbunării pentru un episod petrecut în toamna anului trecut. Atunci, „oficialii” utiști, nemulțumiți de prestația aceluiași arbitru hunedorean la partida de la Șiria, cu ASA Târgu Mureș, i-au trimis acestuia baremul prin poștă la câteva zile după încheierea partidei. Nimic ilegal, doar că Haidiner s-o fi simțit umilit. Dar, există și varianta ca arbitrul să aibă dioptrii seriose, cu sau fără ochelari.

Recomandările redacției