UTA a intrat în meciul cu Gaz Metan cu moralul ridicat, după cinci meciuri fără înfrângere, dintre care trei victorii, cele trei goluri încasate pe teren propriu au venit ca un duș rece. Tehnicianul echipei, Laszlo Balint a tratat acest eșec ca pe o lecție pentru jucătorii săi.
„Aș vrea să îi felicit pe cei de la Gaz Metan. Nu știu dacă a câștigat echipa mai bună, cât a câștigat echipa mai eficientă. Gaz Metan a știut să profite de greșelile noastre. Este un duș rece, pentru că cred că unii dintre băieți s-au trezit cam prea repede prea sus. E devreme să emitem pretenții. Meciul de astăzi ne-a demonstrat acest lucru. E al treilea meci în care primim trei goluri acasă și e nepermis pentru o echipă care vrea să emită pretenții.
Am primit acel prim gol pe o greșeală mare, nepermisă. Era o situație pe care puteam să o gestionăm cu totul altfel. După care, Gazul a declanșat acel contraatac finalizat. Am făcut o primă repriză modestă. E foarte important să ne uităm la ce am făcut noi, la ce greșeli am făcut noi. La pauză am încercat să le insuflu acea mentalitate că putem să întoarcem rezultatul, așa cum am făcut la Botoșani.
Urmează trei deplasări dacă socotim meciul de cupă. Bineînțeles că sunt echipe puternice, dar toate echipele din Liga 1 au puncte forte și vulneralbilități. Important e să încercăm să muncim noi mai eficient decât am făcut-o până acum. Trebuie să ne corectăm greșelile, pentru că am mai avut probleme cu excepția golurilor”, a spus Laszlo Balint, la flash-interviurile de după meci.
Totodată Albu merge la națională cu remușcarea că echipa nu a putut pune în practică ce a exersat în tipul antrenamentelor. Acum el va da totul pentru echipa națională deoarece vestea că a fost ales în lot l-a luat prin suprindere.
„Am antrenat ceva toată săptămâna, dar nu prea ne-a ieșit. Într-adevăr am avut niște ocazii foarte mari, am dat pe lângă, peste, în ei. Știam că o să joace pe contraatac, ne-au prins descoperiți, au avut 3-4 ocazii, ne-au dat trei goluri, asta este. Astăzi nu ne-a ieșit, pur și simplu. Voiam să mă duc la națională bucuros, cu cele trei puncte de astăzi, dar acesta este fotbalul, o să ne revenim. Într-adevăr, sunt bucuros că merg la echipa națională, o să dau totul dacă se apelează la mine. Nu mă așteptam. Îmi dă încredere” – Alexandru Albu, fundaș UTA. 

Recomandările redacției