kovaceDupă antrenamentul de ieri dimineață, Adrian Falub a întocmit lotul pentru meciul de astăzi cu FC Olt. În ciuda faptului că Patrice Feussi și Dacian Bîrză nu s-au pregătit normal nici joi, antrenorul „textilist” a optat pe aceiași fotbaliști deplasați la Brașov, cu mențiunea că de data aceasta Nenad Kovacevic va lăsa un fotbalist în tribune cu două ore înainte de primul fluier al confruntării cu oltenii.
Mijlocașul sârb de 32 de ani a fost legitimat și chiar ar putea fi titularizat la mijlocul terenului, însă Falub trebuie să fie atent la două aspecte: cei doi fotbaliști Under 22 și cei trei jucători extracomunitari, atât cât permite regulamentul pentru formațiile de Liga a II-a. La prima categorie, lupta pentru titularizare se dă mai ales între Monac, Adofo, Lazea și Ene, iar la cea de-a doua, între Supic, Feussi, Adofo, Kovacevic și Dosso.
Revenind la Kovacevic, Falub lasă impresia că ar dori să conteze chiar din primul minut al disputei cu FC Olt pe noul său jucător. „Are forță și rezistență, poate să evolueze 90 de minute. Este un fotbalist valoros și chiar foarte bine pregătit. Pe de altă parte, nu e ușor să vii într-o țară nouă, să nu cunoști limba și obiceiurile. Mai ales pentru mijlocași și atacanți e greu să relaționeze pe teren cu restul colegilor, să intre rapid în automatismele echipei”, a explicat antrenorul „alb-roșiilor”.
Totodată, Falub ar putea fi nevoit să schimbe sistemul de joc din 3-4-3 în 4-4-2 din cauza faptului că Feussi și Bîrză, ambii fotbaliști de banda dreaptă, acuză încă probleme medicale, iar Guy Pellet încă nu a fost legitimat. Variantă de fundaș dreapta este Dan Matei, iar de mijlocaș pe aceeași bandă, Cristian Monac.

Recomandările redacției