Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că nu poate să avanseze cifre privind creșterea pensiilor din septembrie, pentru că la nivelul guvernului nu s-a discutat despre așa ceva și nici nu se va discuta până când nu se vor cunoaște exact limitele bugetului. Întrebată de ce ministrul de Finanțe, deja celebrul Cîțu, a declarat că majorarea nu va putea depăși 10%, Violeta Alexandru a spus că acesta doar și-a exprimat o părere. Sincer, nu știu dacă Florin Cîțu este sau nu este un ministru capabil, după cum nu știu cum de își permite un ministru cheie al guvernului să vorbească despre o problemă atât de importantă fără să aibă acordul premierului. Poate că este un finanțist încăpățânat și un ministru responsabil, care nu acceptă să gireze niște măsuri care ar duce la un grav dezechilibru și are curajul să se ia de piept cu primul ministru, care este și președintele  partidului. Se poate, însă, la fel de bine, ca Florin Cîțu să fie doar o marionetă, să joace un rol care i-a fost impus.

   După părerea mea, dacă pentru victoria PNL la alegerile parlamentare va fi nevoie de creșterea pensiilor cu 40%, Klaus Von Werner va porunci ca această creștere să se producă, indiferent cu ce costuri sociale și economice. Sunt aproape sigur că exact la momentul oportun, cât mai apropiat de alegeri, Florin Câțu va fi schimbat din funcție. Faptul că au demarat controale la pădurile familiei sale ar putea fi un indiciu în acest sens. Ministrul care va veni în locul său va spune că economia se redresează bine, așa că eroicul guvern PNL a identificat sursele de finanțare pentru creșterea pensiilor cu 40%, așa cum a fost stabilit prin lege, dar și pentru dublarea alocațiilor copiilor. Ce mai contează că după ce guvernul de dreapta va fi instalat în urma acestor decizii ultrapopuliste, vor veni pe bandă rulantă măsuri de austeritate? Important este că Iohannis Klaus Von Werner va avea guvernul său, adică guvernul PPE, iar pentru aceasta înaltele curți europene nu se vor agita să critice acest derapaj al României de la edictele lor. Se pare că PSD știe ceva în acest sens și de aceea ține ca orbul de bâtă de moțiunea de  cenzură, trebuie să împiedice cu price preț punerea în practică a acestui plan. Problema PSD-ului este că, după părerea mea, chiar dacă va fi moțiune de cenzură, aceasta nu va trece. Dar, chiar presupunând că va trece, iar guvernul Orban va cădea, tare mă tem că aruncarea în haos a țării nu va folosi foarte mult PSD-ului . Cel mai inteligent lucru pe care ar putea să-l facă PSD ar fi să încerce să convingă electoratul că lui i se datorează creșterea pensiilor, astfel încât voturile câștigate prin acesta să se împartă între PSD și PNL, iar USR să nu câștige nimic. Adică, o continuare a trocului celor două partide.

  • Gery spune:

    Realitatea este ca pt f.multi pensionari,nici cei 40% nu reprezinta o apropiere de ,traiul decent’.Culmea,multi au lucrat in medie 35-40 de ani(chiar si mai mult) si unii au prestat munci grele,avand pensii de circa 1500 lei.Rezultatele multora se vad si azi(edificii,infrastructura,masini industriale,lucrari strategice).Si ,sunt nevoiti’ sa traiasca la limita saraciei.Altii,o freaca la rece in cate o institutie unde nu se produce valoare de nici un fel,cu organigrama umflata,si retributii(implicit pensii) triple fata de cei amintiti.Ce p..a lu’ cristos gornistu’ mai are cineva pretentii la liniste,fara demonstratii si revendicari?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției