Aşadar, mulţi români îl critică pe Iohannis că nu vrea să participe la o dezbatere televizată cu Viorica Dăncilă. Liderii liberali se dau de ceasul morţii să explice că Iohannis refuză pentru că pur şi simple nu vrea să se înjosească, să coboare la un asemenea nivel. Sigur că este o explicaţie şubredă, dar atitudinea de aroganţă faţă de adversarul prăbuşit este pe placul electoratului lui Iohannis, care nu este cu adevărat Iohannist, ci unul cu maximă îndârjire şi ură împotriva PSD. Susţinătorii săi chiar îl aplaudă pentru că le dă cu tifla PSD-iştilor, pe care i-a îngenunchiat şi mai are puţin până îl nimiceşte cu totul, parafând înfrângerea definitivă a comunismului, la 30 de ani de la ultimul congres PCR, fix pe 24 noiembrie. Adică, abia după 30 de ani, prin lupta neîncetată a lui Iohannis, comunismul a fost înfrânt în România, până acum fiind la putere, prin PSD.

Mai departe, Dăncilă se dă de ceasul morţii să arate că vrea neapărat să se confrunte, în văzul întregii naţiuni, cu Iohannis, pentru a-l demasca, a arăta lumii că acesta este chiar mai limitat decât ea, că nu este cu adevărat preşedinte, ci doar un duşman feroce al PSD, singurul partid care a luptat şi luptă pentru bunăstarea românilor, în timp ce el vrea exact inversul. Pe fluxurile de ştiri apar tot feluri de titluri bombastice de tipul „Dăncilă îl nimiceşte pe Iohannis” şi altele de acest gen. În realitate, Dăncilă nu face decât să repete aceleaşi acuze fâsâite, gen de unde are cele şase case , care deja s-au dovedit absolut ineficiente. Îl întreabă cumva Dăncilă ceva despre presiunile pe care le-a făcut pentru favorizarea măcelarului de păduri ale României, firma austriacă Schweighofer, cu care el are legături cunoscute de către toată lumea? Sau, îl întreabă Dăncilă ce are de gând cu portul Constanţa şi cu domeniile strategice româneşti jinduite de către mahării Uniunii Europene? Fireşte că nu-l întreabă, iar dacă nu o face acum, prin intermediul presei, crede cineva că ar cuteza să-l întrebe într-o emisiune televizată?

Dacă, în ciuda a ceea ce ştim până acum, ar avea loc, în cele din urmă, o dezbatere, aceasta nu ar fi decât un simulacru, Viorica Dăncilă având voie să pună doar întrebările care îi convin lui Iohannis. Lucru extrem de periculos, pentru că aceasta ar confirma definitiv blatul Iohannis- Dăncilă, situaţie tare neplăcută pentru Iohannis în perspectiva turului doi al alegerilor. Pentru Dăncilă această confirmare ar însemna debarcarea imediată din fruntea PSD. Or, pentru Iohannis rămânerea Veoricăi la şefia PSD este extrem de importantă, pentru că garantează alunecarea tot mai accelerată de topogan a partidului. În concluzie, nici Iohannis nici Dăncilă nu doresc o dezbatere, iar Iohannis nu o acceptă nu pentru că s-ar teme cumva de cine ce ştie ce întrebări, ci pur şi simplu pentru a o proteja, a o susţine în continuare în fruntea PSD. Pentru că dacă vine cumva un lider cât de cât valors, dar fără să aibă blaturi cu cineva, PSD s-ar putea redresa în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare, mai ales că are avantajul de a fi în opoziţie.

Recomandările redacției