TeatruZiua de 14 mai debutează cu un spectacol al unei trupe care se bucură de succes ori de câte ori urcă pe scena de la Arad. Este vorba despre trupa Teatrului „Regina Maria” din Ora­dea. Care va prezenta spectaco­lul „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas”, de Dennis Kelly, în regia lui Bobi Pricop. Din distribuție fac parte:  Richard Balint, Ioana Dragoș Gajdo, Alin Stanciu, Mihaela Gherdan, Pavel Sîrghi, Eugen Neag și Sorin Ionescu. Spectacolul se va juca pe scena mare a Teatrului Clasic începând cu ora 19.00.
„Piesa lui Dennis Kelly ridică o problemă legată de moralitate, extrem de relevantă în contextul politico-social autohton și nu numai. Într-un sistem capitalist dur şi necruţător, în care bogăția și puterea sunt la mare preț, iar lăcomia este ridicată la rang de valoare și recompensată, începe să se contureze din ce în ce mai clar ideea că bunătatea ar putea fi de fapt lașitate. Așadar, piesa ne pro­pune o incursiune în viața unui om integru care se trans­formă într-un oligarh corupt”, spune regizorul Bobi Pricop.
De la ora 21.00, Sala Studio găzduiește spectacolul „Trădare” de Harold Pinter, producție Un­teatru București. Sabrina Iasche­- vici, Ionuț Vișan, Silviu Debu – sunt actorii care formează distribuția spectacolului regizat de Sânziana Stoican.
„Trădare e un spectacol de o claritate exemplară la ni­ve­lul decupajului fiecărei situații în parte. Regizoarea Sânziana Stoican a lucrat cu trei actori care dezvoltă precis și nuan­țat planurile de adâncime ale situațiilor pe care le au de ju­cat, reacții pa­radoxale, contradictorii, tensiuni înăbușite, stări-limită. Sabrina Iașchie­vici – într-un rol pe care îl do­zează impecabil, cu rigoare, emoție inteli­gent temperată și distanțare lucidă –, Ionuț Vișan – capabil să treacă într-o fracțiune de secundă de la detașare ma­ximă la super implicare – și Silviu Debu – alter­nând dezinvoltura cu o ironie subtilă –, reușesc să dea fie­cărei reac­ții și fiecărui cuvânt pe care îl rostesc sens și va­loare tea­trală” – spune criticul de teatru, Mihaela Michailov.
Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției